Πολιτική εκμετάλλευση μέρους του δικαστικού συστήματος καταγγέλει ο Σαρκοζί

cover
NewsRoom 02/07/2014 | 21:12

Η γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς» στην υπόθεση εναντίον του, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αναφορικά με την επίσημη δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει για το σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να έκανε χρήση της επιρροής του για την προεκλογική του εκστρατεία του 2007.

Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, ο Σαρκοζί αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποια παράνομη πράξη, ενώ κατήγγειλε την «πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος» και τόνισε ότι η υπόθεση εναντίον του έχει ως στόχο να βλάψει την φήμη του.

«Στη χώρα μας, που είναι η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου, υπάρχουν πράγματα που σχεδιάζονται. Οι Γάλλοι πρέπει να τα γνωρίζουν και, βάσει της συνείδησής τους και ελεύθερα, πρέπει να τα κρίνουν για αυτό που είναι» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

«Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή για να πω στον γαλλικό λαό πού βρισκόμαστε σήμερα όσον αφορά την πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος», σημείωσε ο Σαρκοζί.

«Λέω σε όλους όσοι ακούν ή παρακολουθούν ότι δεν τους πρόδωσα ποτέ και ότι δεν διέπραξα κάποια ενέργεια εις βάρος των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» υπογράμμισε.