Β

Βασίλης Καραθανάσης

Πολιτικές φάλαγγες και μιντιακές λεγεώνες μας πήραν και μας βάλαν σε κλουβί . . .

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει διάχυτο κ΄ έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας , της αβεβαιότητας και του διαρκούς εκείνου ενστίκτου πως μια κάλπικη ελπίδα ανασαίνει στον κόρφο μας .

tv

Η χυδαίως σκοταδιστικά γκετοποιημένη τηλεοπτική ζώνη των ακροδεξιών δημοσιογραφίσκων και των πέτσινων ειδήσεων δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχει πράξει ηθικώς βάρβαρα αδικήματα. Όμως εξαιτίας αυτής της καταστάσεως, πλέον όσο δυνατά και αν είναι τα ρεφρέν της προπαγάνδας τους, φαντάζουν σιωπηλά νανουρίσματα , πρώιμα της κοινωνικής κολάσεως επί της καθημερινής ζώσας πραγματικότητας. Για σκεφτείτε λοιπόν πόσο γιγάντιο είναι το μέγεθος της σήψης…                                                                                                                                           

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται άλλο τόσο ξεδιάντροπο είναι όταν πραγματώνεται… Μια πανστρατιά δηλαδή , μιντιακών ειδησεοφρουρών  να πολεμά με τόσο μένος την δικαιοκρατία της αλήθειας . Το μένος όμως αυτό, φυσικά και δεν προσεγγίζει το μένος της υπεράσπισης , αλλά πρόκειται για μένος πολιτικής αλητείας και δημοκρατικής εκτροπής . Έχουν μπερδευτεί μάλλον τα συνεταιράκια της πολιτικής και της μιντιακής διαπλοκής με την ουσιαστική ορολογία της έννοιας δικαιοκρατία . Η δικαιοκρατία αποτελεί τον πυρήνα της λογικής που εκφράζει τον συλλογισμό πως κανένας πάνω από τον νόμο ,  ούτε εφοπλιστής , ούτε μεγαλοεργολάβος , ούτε μεγαλοεπιχειρηματίας , ούτε καναλάρχης , ούτε Μητσοτάκης , ούτε κανένας θνητώ το σώματι. Η τηλεοπτική ειδησιακή χωματερή υπό τις ευλογίες της ακροδεξιάς κυβερνήσεως της δυναστείας Μητσοτάκη , έχει πλέον προκαλέσει συνειδησιακη κόφωση , όσο δυνατά δηλαδή και αν φωνάζουν τα παπαγαλάκια της μιντιακής διαπλοκής , τίποτα από αυτά δεν φθάνουν στο αφτί του πολίτη που ζει σε συνθήκες πραγματικότητας . Αλλά για να διευκρινίσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει πρέπει να επιστρέψουμε και παλι στα περί δικαιοκρατίας . Η συνταγματική αυτή έννοια, ενίοτε επι κυβερνήσεων της ακροδεξιάς αλλοιώνεται και αντικαθίσταται από τη νομοκρατία. Μπορεί σε πρώτη φάση να φαίνεται συνωνημιακή ταυτοπροσωπία όμως ΔΕΝ είναι. Και δεν είναι δια τον απλούστατο λόγο πως δεν εμπεριέχει την έννοια του δικαίου . Απλά ορίζει την έννοια του νόμου, επιβάλλοντας τις περισσότερες φορές ολοκληρωτική υποταγή σε αυτόν άνευ όρων , χωρίς καμία εγγύηση δικαιοδοτικής νομιμότητας.

Επομένως εδώ φαίνεται πια καθαρά μια κομβική ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην αριστερά που αγωνίζεται για το δίκαιο μέσα από διαρκείς κοινωνικοπολιτικούς αγώνες , σε αντίθεση με την δεξιά που με γκεμπελσική προβοκατόρικη στόφα υπονομεύει και το δίκαιο και τους υποστηρικτές του.                                                                                                                    

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως αυτή είναι η επίπονη πραγματικότητα και όχι αυτή που προβάλλεται στα κατασκευασμένα κ΄ καλοπληρωμένα δελτία των 8 . Αυτήν την επίπλαστη πραγματικότητα οφείλουμε όλοι οι αριστεροί , προοδευτικοί , δημοκράτες πολίτες να αντιπαλέψουμε , ώστε σύντομα να δούμε πάλι να ξεπροβάλλει το αμόλευτο φως της αξιοπρέπειας ,της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και όχι το έρεβος της ρεμούλας , της δυστυχίας και της απάτης . Μόνον έτσι θα δούμε την χώρα και την κοινωνία να επιστρέφει στην σωστή πλευρά της ιστορίας, στις ράγες της προόδου , της προκοπής και στο σοσιαλιστικό ιδεώδες της κοινωνικής απελευθέρωσης !
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…