Politico: O Μητσοτάκης κάνει τα «στραβά μάτια» στην ακροδεξιά για να κρατήσει ψηφοφόρους

Ιδιαίτερα αιχμηρό το άρθρο του Politico για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο το Politico υποχρεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τη νέα άνοδο που καταγράφει η ακροδεξιά σε όλα τα επίπεδα, μόλις έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το άρθρο αποτελεί σήμερα το κεντρικό θέμα στο site του Politico.

Στο άρθρο του μεγάλου διεθνούς μέσου, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Νεκταρία Σταμούλη, γίνεται εκτενής αναφορά στα πρόσφατα περιστατικά φασιστικής βίας στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο, τονίζοντας ότι η άνοδος των φασιστικών ομάδων παρατηρείται σε όλη τη χώρα, με τα μέλη τους να έχουν παρεισφρύσει σε διαδηλώσεις αντιεμβολιστών. Μάλιστα σε δήλωσή του ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι η υπερσυντηρητική δεξιά στηρίζεται ιδεολογικά από την εκκλησία. 

Τονίζεται παράλληλα το γεγονός ότι παρά τη φυλάκισή τους, τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχουν βρει τρόπους να διαδίδουν μηνύματα μέσα από τη φυλακή.

Σε ξεχωριστό τμήμα του άρθρου γίνεται εκτενής αναφορά στην κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό γιατί δεν θέλει να διακινδυνεύσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του.

«Ο φόβος του Μητσοτάκη, λένε (σ.σ.: αριστεροί πολιτικοί) είναι ότι μια μεγάλη ακροδεξιά παράταξη θα μπορούσε να τραβήξει κρίσιμες ψήφους από το κυβερνών κόμμα», αναφέρει το άρθρο, ενώ παραθέτει δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται επίσης στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της… μισής διαγραφής του, αφού το άρθρο επισημαίνει ευφυώς το «παράθυρο» επιστροφής που είχει ανοίξει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, λίγες μόνο ώρες μετά τη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σημειώνεται άλλωστε και η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ, γράφοντας ότι «οι υπουργοποιήσεις θεωρείται πως έγιναν για να διατηρηθεί έλεγχος της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και να μην επαναστατήσει».

Το άρθρο του Politico κλείνει με δήλωση του Νίκου Μαραντζίδη, η οποία συμπυκνώνει τα συμπεράσματα: «Ο σκοπός δεν είναι να αντικατασταθεί η Χρυσή Αυγή με μια νομοταγή Χρυσή Αυγή. Στο όνομα της ενσωμάτωσης της ακροδεξιάς στη ΝΔ, διακινδυνεύουμε να γίνει κυρίαρχη η ακροδεξιά αντζέντα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε καταπιεί τις βασικές αξίες μιας σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας και θα διακιδνυνεύουμε να ακοίξουμε την πίσω πόρτα σε κάθε είδους ακροδεξιό λαϊκισμό και εξτρεμισμό».

Χυδαία επίθεση Άδωνη σε Τσίπρα-Ράμμο: Σπάνε το απόρρητο της ΕΥΠ, με επίορκους υπαλλήλους

Χυδαία επίθεση Άδωνη σε Τσίπρα-Ράμμο: Σπάνε το απόρρητο της ΕΥΠ, με επίορκους υπαλλήλους

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις…

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Βρέθηκε υπό παρακολούθηση, με αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια,…

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία…