Politico: O Μητσοτάκης κάνει τα «στραβά μάτια» στην ακροδεξιά για να κρατήσει ψηφοφόρους

Ιδιαίτερα αιχμηρό το άρθρο του Politico για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού

AP21267690238808

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο το Politico υποχρεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τη νέα άνοδο που καταγράφει η ακροδεξιά σε όλα τα επίπεδα, μόλις έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το άρθρο αποτελεί σήμερα το κεντρικό θέμα στο site του Politico.

Στο άρθρο του μεγάλου διεθνούς μέσου, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Νεκταρία Σταμούλη, γίνεται εκτενής αναφορά στα πρόσφατα περιστατικά φασιστικής βίας στη Θεσσαλονίκη και το Ν. Ηράκλειο, τονίζοντας ότι η άνοδος των φασιστικών ομάδων παρατηρείται σε όλη τη χώρα, με τα μέλη τους να έχουν παρεισφρύσει σε διαδηλώσεις αντιεμβολιστών. Μάλιστα σε δήλωσή του ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι η υπερσυντηρητική δεξιά στηρίζεται ιδεολογικά από την εκκλησία. 

Τονίζεται παράλληλα το γεγονός ότι παρά τη φυλάκισή τους, τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχουν βρει τρόπους να διαδίδουν μηνύματα μέσα από τη φυλακή.

Σε ξεχωριστό τμήμα του άρθρου γίνεται εκτενής αναφορά στην κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό γιατί δεν θέλει να διακινδυνεύσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του.

«Ο φόβος του Μητσοτάκη, λένε (σ.σ.: αριστεροί πολιτικοί) είναι ότι μια μεγάλη ακροδεξιά παράταξη θα μπορούσε να τραβήξει κρίσιμες ψήφους από το κυβερνών κόμμα», αναφέρει το άρθρο, ενώ παραθέτει δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται επίσης στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της… μισής διαγραφής του, αφού το άρθρο επισημαίνει ευφυώς το «παράθυρο» επιστροφής που είχει ανοίξει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, λίγες μόνο ώρες μετά τη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σημειώνεται άλλωστε και η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ, γράφοντας ότι «οι υπουργοποιήσεις θεωρείται πως έγιναν για να διατηρηθεί έλεγχος της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και να μην επαναστατήσει».

Το άρθρο του Politico κλείνει με δήλωση του Νίκου Μαραντζίδη, η οποία συμπυκνώνει τα συμπεράσματα: «Ο σκοπός δεν είναι να αντικατασταθεί η Χρυσή Αυγή με μια νομοταγή Χρυσή Αυγή. Στο όνομα της ενσωμάτωσης της ακροδεξιάς στη ΝΔ, διακινδυνεύουμε να γίνει κυρίαρχη η ακροδεξιά αντζέντα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε καταπιεί τις βασικές αξίες μιας σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας και θα διακιδνυνεύουμε να ακοίξουμε την πίσω πόρτα σε κάθε είδους ακροδεξιό λαϊκισμό και εξτρεμισμό».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…