Politico: Ο έλληνας πρωθυπουργός έσπασε το lockdown

Τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για την παραβίαση των κανόνων του lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, δημοσιεύει η γνωστή ευρωπαϊκή πολιτική ιστοσελίδα «Politico», μετά το σάλο που προκλήθηκε

5190185

«Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του έκαναν  την περασμένη Κυριακή ορεινή ποδηλασία έξω από την Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή λέει στους  Έλληνες  να μείνουν στο σπίτι». αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο της και συνεχίζει:

Η Politico , γράφει επίσης ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε δριμεία κριτική  επειδή παραβίασε τους κανόνες Lockdaown που επέβαλε η  κυβέρνησή του, την στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα  κορονοϊού αυξάνονται σε όλη τη χώρα.
 

Όπως αναφέρει η Politico, ότι παρά την εντολή που έχει δώσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ότι  η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στο σπίτι, ο πρωθυπουργός την παραβίασε. Μάλιστα εκτός από τις φωτογραφίες, που έβγαλε κυκλοφόρησε και  ένα βίντεο  στον ελληνικό τύπο (σ.σ Documento) που δείχνει την σύζυγο του   Μαρέβα Μιτσοτάκη να κάνει motocross  με μοτοσικλέτα. Υ.Γ  σημειωτέον   απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους να κάνει κανείς motocross καθώς είναι εθνικό πάρκο, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση της Greenpeace.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει για φωτογραφίες με ορισμένους περαστικούς, που δεν φορούσαν μάσκα και επίσης δεν σέβονταν τους κανόνες διατήρησης αποστάσεων.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες της χώρας επιτρέπεται να φύγουν από τα σπίτια τους μόνο για να μεταβούν στις δουλειές τους, να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να επισκεφθούν τον γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στις οικίες τους με όχι περισσότερα από τρία άτομα για παρέα.

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η αστυνομία ανακοίνωσε περισσότερες από 3.000 παραβάσεις.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις, την ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν στο “κόκκινο”»Όσον αφορά την αντίδραση της κυβέρνησης το Politico σημειώνει ότι ο Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Ο Μητσοτάκης κατηγορείται για το γεγονός πως είναι ανθρώπινος» και πως «ποτέ δεν θα αρνούταν να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί εάν τον προσέγγιζαν πολίτες».

Τέλος, την Τρίτη, Εισαγγελέας  ξεκίνησε έρευνα σχετικά με αναφορές εφημερίδων σχετικά με σοβαρά σφάλματα στον τρόπο με τον οποίο η Εθνική Οργάνωση Υγείας χειρίστηκε τα δεδομένα κοροναϊού, και τη βάση για τις  αποφάσεις για περιορισμούς. Σύμφωνα με τις αναφορές, τα ζητήματα περιλαμβάνουν ελλιπή αναφορά και ασυνεπή συλλογή δεδομένων, καθώς και αλληλοεπικαλυπτόμενες λίστες περιπτώσεων που τηρούνται από διαφορετικά τμήματα του οργανισμού (ΕΟΔΥ), κάτι που θα μπορούσε να ευθύνεται για την αργή ανταπόκριση της χώρας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγή:Politico

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…