Newsroom

Newsroom

Πωλήθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που είχε δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

IGO

Στον όμιλο Grimaldi περνάει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με προίκα τα έργα άνω των 170 εκατομμυρίων που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη συν τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια Πλαταριάς και Σαγιάδας. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που είχε δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.).

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00.

 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…