Newsroom

Newsroom

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκατοντάδες νεκροί και εικόνες χάους

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενώ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η επιβεβαίωση των αριθμών που παρουσιάζουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.

χεζμπολαχ 1

Πόλεμο σε δύο μέτωπα διεξάγει το Ισραήλ, καθώς από την μια προσπαθεί να εξαλείψει την παρουσία μαχητών της Χαμάς στο νότιο τμήμα του και από την άλλη συνεχίζει να πλήττει στόχους στη Γάζα ως αντίποινα από την ολομέτωπη επίθεση.

Θέμα χρόνου η χερσαία επίθεση

Η χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας είναι θέμα χρόνου με την κινητοποίηση των εφέδρων να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει διορία εκκένωσης 24 ωρών σε ισραηλινούς οικισμούς στα σύνορα με τη Γάζα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ, χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν από τα σύνορα με τη Γάζα σε άλλα σημεία του Ισραήλ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.


Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες».

Έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι περιοχές: Nahal Oz, Erez, Nir Am, Mafalsim, Kfar Gaza, Gavim, Or Hanar, Ivym, Nativ Hathara, Yad Mordechai, Karmia, Zikim, Kerem Shalom, Kissufim, Holit, Sofa, Nirim, Nir Oz, Ein HaSlosha, Nir Yitzhak, Bari, Magen, Reim, Saad and Alumim.

Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

Η χερσαία επίθεση στην Γάζα ωστόσο, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η πόλη είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη, οι βάσεις της φανατικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες, ενώ ένα επιπλέον εμπόδιο αποτελούν και οι Ισραηλινοί όμηροι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν κατά δεκάδες στην Γάζα, πιθανά ως «ανθρώπινες ασπίδες» απέναντι στις ρουκέτες ή την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ.

Ωστόσο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και δεκάδες άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού προωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τα σύνορα με τη Γάζα.

ισραηλ1

Περισσότεροι από 700 οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Σε περισσότερους από 700 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

χαμας1

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

CropImage 15

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

Καταστράφηκε ολοσχερώς το μισό εργοστάσιο - Ανησυχία για τις τοξικές ουσίες που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…