Πόλεμος στην Ουκρανία: 403 σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δηλώνει ο δήμαρχος της Μπούτσας

O αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι ώρας στους 403, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά - Σχεδόν 400 άμαχοι έχουν ταφεί στο Σεβεροντόνετσκ - 870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους

AP22102630739401

Πάνω από 400 νεκροί έχουν μέχρι ώρας καταμετρηθεί στη Μπούτσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη, ο δήμαρχος της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι ώρας στους 403, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ανατόλι Φεντορούκ πρόσθεσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τους κατοίκους να επιστρέψουν στην πόλη, μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων τον περασμένο μήνα.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις του Φεντορούκ αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούτσα.

Το Reuters είχε δει ως μάρτυρας τις σορούς πέντε θυμάτων στην Μπούτσα που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές ποιος φέρει την ευθύνη για τον θάνατό τους.

Σχεδόν 400 άμαχοι έχουν ταφεί στο Σεβεροντόνετσκ

Περίπου 400 άμαχοι έχουν ταφεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στο Σεβεροντόνετσκ, μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Σεργκέι Γκαϊνταϊ, ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ.

«Κατά τη διάρκεια των 48 ημερών του πολέμου, έγιναν περίπου 400 ταφές» στο Σεβεροντόνετσκ, είπε στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει τις αιτίες θανάτου.

Τα νεκροτομεία σε πόλεις της περιφέρειάς του «είναι γεμάτα από πτώματα αμάχων», είπε, προσθέτοντας ότι ομαδικοί τάφοι σκάβονται στο Λισιτσάνσκ, μια πόλη που βρίσκεται γειτονικά του Σεβεροντόνετσκ.

870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους

Η ουκρανική υπηρεσία συνοριοφυλάκων ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον 870.000 Ουκρανοί επέστρεψαν στα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή, 25.000 έως 30.000 Ουκρανοί την ημέρα επιστρέφουν στη χώρα τους. Αντίθετα με τις προηγούμενες ημέρες, όταν αυτοί ήταν κυρίως άνδρες, τώρα είναι επίσης γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Αντρίι Ντεμτσένκο.

ADVERTISING

Το Υπουργείο Εσωτερικών επικαλούμενο στοιχεία της Εθνικής υπηρεσίας συνοριοφυλάκων αναφέρει συγκεκριμένα πως 537.000 Ουκρανοί έχουν επέστρεψαν στα σπίτια τους .

Τουλάχιστον 4,6 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φύγει από τη χώρα τους μετά την εισβολή από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 5 Απριλίου.

Συνολικά ως εκ τούτου σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι, το ένα τέταρτο και πλέον του πληθυσμού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε διασχίζοντας τα σύνορα για να πάνε στις γειτονικές χώρες, είτε βρίσκοντας καταφύγιο κάπου αλλού στην Ουκρανία.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…