Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους ρωσικής υπηκοότητας

Η απελευθέρωση οφείλεται σε προσπάθειες του προέδρου της Ρωσίας, ανέφερε η οργάνωση.

AP23333343663796

Στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας παραδόθηκαν δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, που τελούσαν υπό την ομηρεία της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε την Κυριακή τον Ρον Κριβόι, έναν 25χρονο Ισραηλινορώσο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Ισραήλ: Ανοιχτό σε νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η Wall Street Journal ανέφεραν ότι το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε νέες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ανδρών και στρατιωτών και στην παράταση της τρέχουσας παύσης των μαχών.

Ένας ανώνυμος ισραηλινός αξιωματούχος που συμμετέχει στη διαπραγματευτική διαδικασία δήλωσε στο Reuters ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες και παιδιά μεταξύ των αιχμαλώτων «για τουλάχιστον δύο ακόμη ημέρες, ενδεχομένως τρεις ημέρες» εκεχειρίας.

Η Wall Street Journal επικαλέστηκε επίσης ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο που δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «ανοιχτό σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με τους άνδρες και τους στρατιώτες που κρατούνται από τη Χαμάς, μόλις απελευθερωθούν όλα τα παιδιά και οι γυναίκες».

«Η τρέχουσα εκεχειρία μπορεί να παραταθεί πέραν αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο αξιωματούχος στην αμερικανική εφημερίδα.