Newsroom

Newsroom

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βρήκε το μεγαλύτερο τούνελ της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι ανακάλυψε, κατά τη διάρκεια της επίθεσής του, «τη μεγαλύτερη σήραγγα» που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας και η οποία καταλήγει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το έδαφός του.

Screenshot 2023 12 17 210912

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που έλαβε άδεια να μεταβεί στο σημείο, διαπίστωσε πως οι διαστάσεις της είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν μέσα σε αυτή μικρά οχήματα.

«Αυτό το μαζικό δίκτυο σηράγγων, που χωρίζεται σε πολλές διακλαδώσεις, εκτείνεται για περισσότερα από τέσσερα χιλιόμετρα και φτάνει μόλις 400 μέτρα από το σημείο διέλευσης Ερέζ», ανάμεσα στο Ισραήλ και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός.

Οι ισραηλινές δυνάμεις λένε πως κόστισε εκατομμύρια ευρώ και η κατασκευή του διήρκεσε χρόνια, υπό τη διεύθυνση του Μοχάμεντ Σινουάρ, αδελφού του Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η σήραγγα διαθέτει σύστημα σωληνώσεων, ηλεκτρισμό, εξαερισμό, υπονόμους, δίκτυα επικοινωνίας και σιδηροδρομικές γραμμές. Το έδαφός της είναι από πηλό και οι τοίχοι της από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκτός από το άνοιγμά της, όπου ενισχύεται από έναν μεταλλικό κύλινδρο διαμέτρου περίπου ενάμισι εκατοστού.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…