Πόλεμος στη Γάζα: Οι πρώτες χερσαίες συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Ισραήλ

Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους. Ένας νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης και τρεις τραυματίες.

APISRAEAL

Χαμάς και ισραηλινά στρατεύματα συγκρούστηκαν στο εσωτερικό της Γάζας, ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της παλαιστινιακής οργάνωσης, όπως μεταδίδει το CNN,το απόγευμα της Κυριακής 22/10, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια από τις πρώτες χερσαίες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών, εντός της Λωρίδας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ένα στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν μετά από επίθεση της Χαμάς με αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο IDF κάνει λόγο για τοπική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Κιμπούτς Κισουφίν στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς.

«Ένας στρατιώτης του IDF σκοτώθηκε, ένας είναι εκτός κινδύνου και δύο τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα ενός αντιαρματικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης του IDF και ένα όχημα του μηχανικού. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια τοπικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Κιμπούτς Κισουφίν.

Η Χαμάς ανέφερε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν μόνο ότι «πυρά δέχτηκαν στρατιώτες του Ισραήλ που επιχειρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός. Ο IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι επιχειρεί εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 13 Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν ανέφερε ότι είχαν πραγματοποιηθεί συγκρούσεις.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό