Πόλεμος στα Εξάρχεια ενάντια στις ναρκομαφίες

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Εξάρχεια μετά και την χθεσινοβραδινή μαζική πορεία ενάντια στις ναρκομαφίες, την αντικοινωνική βία αλλά και την ανεξέλεγκτη τουριστική αστικοποίηση της περιοχής.

Εξάρχεια

«Όσοι στρέφονται εναντίον των κατοίκων και των θαμώνων της περιοχής είναι εχθροί του αγωνιστικού κινήματος και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται» λένε τα μέλη των ομάδων, που εδώ και περίπου έξι μήνες οργανώνουν εκδηλώσεις και πορείες για την υπεράσπιση της γειτονιάς τους. «Η κοινωνική εξαθλίωση μπορεί να ερμηνεύει εγκληματικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές αλλά επ’ ουδενί τις δικαιολογεί. Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, όποια δικαιολογία και αν προβάλλουν, είναι απέναντί μας».

Είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων «έχει γίνει ανυπόφορη». Μετά τις ναρκομαφίες και την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των μεσιτικών γραφείων με τα ακριβά ενοίκια και το airbnb που λυμαίνονται την περιοχή- «είμαστε ένα τεράστιο εργοτάξιο», λένε οι κάτοικοι, αφού δεκάδες είναι ακόμα και ολόκληρες πολυκατοικίες που ανακαινίζονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ολοένα πληθαίνουν και τα συμβάντα αντικοινωνικής βίας: ξυλοδαρμοί, ομοφοβικές επιθέσεις, πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, τελευταία μάλιστα πληθαίνουν και οι καταγγελίες για βιασμούς.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής, αντιδρούν με την πλειοψηφία τους μάλιστα να σχολιάζει αρνητικά και τη στάση της αστυνομίας. «Προφανώς υπάρχουν πολιτικές στοχεύσεις που απορρέουν από τη στάση της αστυνομίας. Πηγαίνουμε στο Α/Τ Εξαρχείων για να καταγγείλουμε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως ληστείες, εκφοβισμούς ακόμα και πυροβολισμούς κάτω από τα σπίτια μας και οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως «έχουν συγκεκριμένες εντολές που τους δένουν τα χέρια»».  Είναι προφανές ότι η ανοχή απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση των μαφιόζων στα Εξάρχεια το μόνο που κάνει, λένε, είναι να οδηγεί στην πολιτική νομιμοποίηση του αυταρχισμού και της ξενοφοβίας.

«Τα Εξάρχεια πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή και ασφαλής γειτονιά, να επαναπροσδιοριστούν ως γειτονιά ελευθερίας και έκφρασης και όχι πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης αντικοινωνικών συμπεριφορών και μαφιόζων. Δεν θα τα αφήσουμε να γίνουν έρμαιο του κοινωνικού κανιβαλισμού».

Η ξαφνική και συντονισμένη εξόρμηση 100 περίπου ατόμων, μετά το τέλος της πορείας, με κυνηγητό στους δρόμους και ξυλοδαρμούς στους διακινητές ναρκωτικών δείχνει τις προθέσεις κάποιων από όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην εγκληματική δράση στην ιστορική γειτονιά.

Εντωμεταξύ αλλεπάλληλες ήταν και οι επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ και συνεχίστηκαν έως λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 32 και 24 ετών ενώ κάηκε κι ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μπουμπουλίνας.
 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»!»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…