Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Έρευνα της Κομισιόν σε TikTok και Meta για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων

Η Meta και το Tik-Tok έχουν προθεσμία να απαντήσουν στην Επιτροπή ως τις 25 Οκτωβρίου 2023.

katethese i komision ston efsm aitima gia daneio gefura.w l 0

Έρευνα για την διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Instagram και TikTok ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/10) πως ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Κομισιόν έστειλε επίσημο αίτημα ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει η Μeta και το TikTok για την αξιολόγηση και μείωση του κινδύνου διάδοσης «παράνομου περιεχομένου» και παραπληροφόρησης.

Ειδικά από το TikTok, η Επιτροπή ζητά να παρέχει περισσότερες πληροφορίες, ιδίως για τη διάδοση τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου, ρητορικής μίσους και παραπληροφόρησης. Επιπλέον, το αίτημα της Επιτροπής αφορά τη συμμόρφωση του TikTok και με την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Η Meta και το Tik-Tok έχουν προθεσμία να απαντήσουν στην Επιτροπή ως τις 25 Οκτωβρίου 2023. Με βάση τις απαντήσεις η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα. Βάσει της νέας νομοθεσίας για τιw ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα για ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες ως απάντηση στο αίτημα της.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Επιτροπή είχε στείλει ανάλογο αίτημα και στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter).

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική