Newsroom

Newsroom

"Πόλεμος" Γκιουλ – Ερντογάν με φόντο το κλείσιμο του twitter

Ο πρόεδρος της Τουρκίας διαφώνησε δημοσίως με τον Ερντογάν ως προς την απόφασή του να θέσει εκτός λειτουργίας το Twitter. Και…

gul erdogan

Ο πρόεδρος της Τουρκίας διαφώνησε δημοσίως με τον Ερντογάν ως προς την απόφασή του να θέσει εκτός λειτουργίας το Twitter. Και μάλιστα το έκανε με μήνυμα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Γκιουλ έγραψε ότι το ολοκληρωτικό κλείσιμο μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι απαράδεκτο, συμπλήρωσε δε πως μεμονωμένες διαδικτυακές σελίδες θα πρέπει μόνο να μπλοκάρονται εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Νωρίτερα, το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας: «Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το Twitter δεν είναι η πρώτη ανοιχτή κόντρα των δύο ανδρών. Ο πρόεδρος Γκιουλ «άδειασε» τον Ερντογάν διαφωνώντας μαζί του και για τη θεωρία περί συνωμοσίας ξένων δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός επανειλημμένως έχει χαρακτηρίσει το σκάνδαλο δολοπλοκία των εχθρών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό προκειμένου να τον πλήξουν πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

«Δεν δέχομαι τις κατηγορίες σχετικά με ξένες δυνάμεις και δεν τις βρίσκω σωστές», δήλωσε από την πλευρά του ο Γκιουλ, που τον τελευταίο καιρό φαινόταν να δρα σε σύμπνοια με τον Ερντογάν -ακολουθώντας βέβαια πιο συμφιλιωτικές γραμμές- καθώς είχε υπογράψει αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό για τον ασφυκτικότερο έλεγχο της Δικαιοσύνης, τα οποία η κυβέρνηση θέσπισε αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.

Εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες είχαν απομακρυνθεί από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε είχε ξεσπάσει το κύμα των μαζικών διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν, ωστόσο ο πρόεδρος είχε αποφύγει όλον αυτόν τον καιρό να λάβει ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο ίδιος ο Ερντογάν και μέλη της οικογένειάς του, καθώς δεχόταν πιέσεις ώστε να κατευνάσει τα οξυμένα πολιτικά πνεύματα.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…