"Πόλεμος" για τις τηλεοπτικές άδειες – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, Κουμουτσάκο

Μαίνεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

57c547991dc524c30b8b45ff

Το πρωί της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για διαδικασία η οποία γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πρόσθεσε ακόμη ότι το κόμμα του δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Στα λεγόμενα Κουμουτσάκου απάντησε σε αυστηρό ύφος η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι «η προθυμία με την οποία η ΝΔ υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. «Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί ‘’μη νομιμοποίησης’’ της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα», σημειώνει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί».

«Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν. Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.