Newsroom

Newsroom

«Πόλεμος» Euractiv – Βέμπερ για το «άδειασμα» Μητσοτάκη

«Ο κύριος Βέμπερ μόλις έκανε ένα tweet που λέει ότι δεν έκανε ποτέ τις δηλώσεις για το Μακεδονικό. Αύριο δημοσιεύουμε το ηχητικό», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος.

VEBER

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό «άδειασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφορικά με τη θέση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Βέμπερ, ο οποίος είναι και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε χθες στο euractiv.com ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού» στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι «επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού». «Όλοι γνωρίζουν ότι η ΠΓΔΜ έχει θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε ο Βέμπερ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης, στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διαφωνία για το ονοματολογικό».

Όπως είναι λογικό, το άδειασμα της θέσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον επικεφαλής του «αδελφού» Λαϊκού Κόμματος, προκάλεσε κύματα αντιδράσεων.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης, ο Μάνφρεντ Βέμπερ επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του μέσω Twitter.
«Σέβομαι απόλυτα την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό θέμα της ΠΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξη με αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στη σταθερότητα και την ευημερία, αντιμετωπίζοντας τον λαϊκισμό», τονίζει στην ανάρτησή του ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μόνο που ο κ. Βέμπερ φαίνεται να λογαριάζει «χωρίς τον ξενοδόχο», αφού σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος του Euractiv Σαράντης Μιχαλόπουλος προειδοποιεί ότι το μέσο του θα δημοσιοποιήσει το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης. 
«Ο κύριος Βέμπερ μόλις έκανε ένα tweet που λέει ότι δεν έκανε ποτέ τις δηλώσεις για το Μακεδονικό. Αύριο δημοσιεύουμε το ηχητικό», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχισυντάκτης του euractiv.com, Georgi Gotev. «”Δεν υπήρξε συνέντευξη με αυτό το θέμα”;; Θα δημοσιοποιήσουμε την καταγραφή», δηλώνει ο δημοσιογράφος μέσω Twitter.

Αναμένουμε λοιπόν…