Newsroom

Newsroom

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη διεξαγωγή debate

Σκληρή σύγκρουση με πυρήνα την διεξαγωγή ντιμπέιτ, καθώς και την σύνθεση που θα έχει αυτό μαίνεται από το πρωί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας

debate

«Αναγκαίο» το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών που διεκδικούν την πρωθυπουργία κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφίβολα ανοικτός σε αντιπαράθεση (ντιμπέιτ) με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, ανέφεραν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζοντας φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει απαντήσει καθαρά για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν σχετικές τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες της υπουργού Εργασίας, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε συνέντευξή της στο newsit την περασμένη Πέμπτη η κ. Αχτσιόγλου είχε επαναλάβει τη θετική στάση του κόμματος για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Σε άλλη της συνέντευξη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «η θέση ότι ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης, είναι μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως “rodeo”, τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μη θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό».

Στην ίδια συνέντευξη σχετικά με το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθ’ όλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Από την άλλη, πηγές της «Πειραιώς» σχολίασαν νωρίτερα πως «η ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί debate όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές».

«Και απ’ αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς debate ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει»υπογραμμίζεται.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…