Πολεμικό αεροσκάφος σκότωσε δύο ναυτικούς, ο ένας Ελληνας

Σκοτώθηκε 29χρονος έλληνας ναυτικός όταν το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο «Araevo», στο οποίο εργαζόταν ως πλήρωμα, βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος…

araevo

Σκοτώθηκε 29χρονος έλληνας ναυτικός όταν το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο «Araevo», στο οποίο εργαζόταν ως πλήρωμα, βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος στη Λιβύη. Η επίθεση έλαβε χώρα  την ώρα κατά την οποία το καράβι ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Ντέρνα.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Κυριακής, εκτός από τον 29χρονο Έλληνα θανάσιμα τραυματίστηκε άλλος ένας αλλοδαπός, ενώ άλλα δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί.

Συνολικώς στο πλοίο επέβαιναν 26 άτομα πλήρωμα, από τους οποίους οι τρεις Έλληνες, οι δύο Ρουμάνοι και οι 21 Φιλιππινέζοι. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση, που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Araevo», στις 4 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:30, ενώ ευρίσκετο αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (Ανατολική Λιβύη).

Το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από την λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα –  Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.

Η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Έλληνα ναυτικού.  

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές – παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί – προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Προς τον σκοπό αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο στη Λιβύη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernadino Leon, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Federica Mogherini.”

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…