Πολεμική ανακοίνωση της Τουρκίας για υπεράσπιση "με κάθε μέσο" της …ΑΟΖ της όπως αποκαλεί την κυπριακή ΑΟΖ!

«Η Τουρκία θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε η…

erdogan turkey

«Η Τουρκία θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε η «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» (ψευδοκράτος) για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας χθες το βράδυ.

«Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την περίοδο που ακολουθεί η Τουρκία θα λάβει με αποφασιστικότητα κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της, εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ως εγγυήτρια δύναμη στις περιοχές που η ΤΔΒΚ την εξουσιοδότησε», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στην ιστορία της Τουρκίας η οποία χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως «ιστορικό ρεκόρ». Κράτησε 10 ώρες και 20 λεπτά παρόλο που συνήθως οι συνεδρίες του ΣΕΑ κρατούν τέσσερις με πέντε ώρες. Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ήταν της 28ης Φεβρουαρίου του 1997, γνωστή και ως ημέρα που έγινε το μεταμοντέρνο πραξικόπημα και είχε διαρκέσει 9 ώρες.

Η χθεσινή συνεδρία έγινε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος συμμετείχε μέχρι σήμερα ως Υπουργός Εξωτερικών, χθες για πρώτη φορά συμμετείχε ως Πρωθυπουργός.
Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ το πρώτο θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά είναι η παράλληλη δομή, δηλαδή η κοινότητα Φετουλάχ Γκιουλέν. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας με την παράλληλη δομή.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά είναι η δράση του PKK στην Τουρκία. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι συζητήθηκε η διαδικασία επίλυσης του κουρδικού και επιβεβαιώθηκε «η αποφασιστικότητα για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας ενάντια στα προβοκατόρικα γεγονότα τα οποία καταστρέφουν την θετική ατμόσφαιρα της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού και την ηρεμία». Η αναφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που αφορά την Κύπρο είναι το τρίτο θέμα στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Συρία, ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία, η θέση της Τουρκίας στην διεθνή συμμαχία κατά των οργανώσεων αυτών και η ανθρωπιστική βοήθεια στην μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την Λιβύη, την Υεμένη και το Αφγανιστάν. Συζητήθηκαν και οι εκλογές στην Ουκρανία και την Τυνησία.

Πηγή: typos.com.cy

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…