Πολάκης: Οι καθαροί άνθρωποι δεν νικιούνται, προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή

«Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή! Οι ιδέες, οι καθαροί άνθρωποι δεν νικιούνται. Ψηφίστε τώρα…»

4859623 1

«Δεν φτάσαμε εδώ με τζάκια, ολιγάρχες, εκδότες και εφοπλιστές αλλά λόγω του μυαλού και των χεριών μας» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Π. Πολάκης και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή! Οι ιδέες, οι καθαροί άνθρωποι δεν νικιούνται. Ψηφίστε τώρα…».

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας κατά τη μακροσκελή τοποθέτηση του στη Βουλή λίγο πριν αρθεί η ασυλία του για τη μήνυση του υπόδικου για τις δυσώδεις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και πολιτευτή της ΝΔ, Στ. Πουλή, αλλά και τις εισαγγελικές διαδικασίες που κινήθηκαν με τους ισχυρισμούς του Γ. Στουρνάρα περί παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, αποσαφήνισε μέχρι κεραίας τα πολιτικά κίνητρα των αντιδίκων του, παραθέτοντας τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται οι ίδιοι αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. Επίσης, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη», η οποία αποτελεί προμήνυμα των προθέσεων της συμπολίτευσης για όσα θα ακολουθήσουν εναντίον του αλλά και για άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα της διαδικασίας, η παρουσία του Αλ. Τσίπρα, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της ομιλίας Πολάκη, καταδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ψηλά στην ατζέντα της κριτικής του τις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

«Αήθης πολιτική πράξη αντεκδίκησης στο πρόσωπό μου»

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η άρση της ασυλίας μου συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» είπε εισαγωγικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι η σπουδή της συμπολίτευσης έχει ως απώτερο σκοπό την αποδόμηση της πληθώρας των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο ίδιος και στα οποία εμπλέκονται ηγετικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ ενόσω η χώρα χρεοκοπούσε.

Έκανε λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του γιατί -όπως είπε- ταλαιπώρησε το «σύστημα» κατά την υπουργική του θητεία. «Είναι το πρώτο επεισόδιο, το ξέρουμε» είπε, βάζοντας στη συζήτηση και την ευρύτερη πολιτική συγκυρία με τις αποφυλακίσεις Φλώρου και Κορκονέα αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Αναφορικά με την παράκαμψη του άρθρου 86 του Συντάγματος από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επισήμανε ότι πρόκειται για πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία και ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζει το εν λόγω άρθρο προκειμένου να διεξαχθεί μία ανοικτή διαδικασία και να γίνουν γνωστές οι πομπές των αντιδίκων του. «Δεν το κάνουν γιατί θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ η δημόσια αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ» υποστήριξε.

Αποχώρησε από την Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Πολάκη

Αμέσως μετά το τέλος της τοποθέτησης του Π. Πολάκη, το λόγο πήρε ο Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κρίση ως προς την ουσία της υπόθεσης που εξετάζει, κάτι που εν προκειμένω έκανε, ενώ καυτηρίασε και το γεγονός παράβλεψης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών. «Δεν θέλετε να γίνει δημόσια και εκτεταμένη συζήτηση για όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης» είπε αναφορικά με την απροθυμία της συμπολίτευσης να σχηματίσει Προανακριτική Επιτροπή και πρόσθεσε με νόημα: «Ο κ. Πολάκης θέλει να αποκαλύψει και όχι να κρυφτεί, εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ως προς την κριτική περί διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάντα έψεγε τις αποσβεστικές προθεσμίες και τις ειδικές δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Εν συνεχεία, κάλεσε έστω και την τελευταία στιγμή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εκκινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 86, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία, αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, για αντισυνταγματικές πρακτικές.

Πηγή: documentonews.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…