Πολάκης: Μέχρι και οι γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο

Αιχμηρό το σχόλιο του Παύλου Πολάκη και για τα... ΚΝίτικα χρόνια του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου 

4798786

Σφοδρή κριτική άσκησε κατά της κυβέρνησης για τη δρομολογούμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί του σχετικού νομοσχεδίου, Παύλος Πολάκης, αποδίδοντας στη συμπολίτευση πρόθεση ιδεολογικής αποστείρωσης των ΑΕΙ και υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και οι Γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Το άσυλο το σεβάστηκαν και οι Γερμανοί κατακτητές» είπε ο πρώην αν. υπουργός στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και υποστήριξε ότι υπάρχει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο μία ημέρα μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από Γερμανούς αστυνομικούς στον χώρο των προπυλαίων, ο Γερμανός διοικητής της Αθήνας ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι το κίνητρο της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου δεν είναι η πάταξη της παραβατικότητας, αλλά η βαθιά νεοφιλελεύθερη λογική της ΝΔ και η ιδεολογική αποστείρωση των Πανεπιστημίων.

«Δεν σας νοιάζει αν πουλά ένας μετανάστης πουλά τσάντες μέσα ή έξω από την ΑΣΟΕΕ ή ψεύτικα φο μπιζού απέναντι από τη Μασσαλίας. Σας νοιάζει όμως μια κατάληψη σε μια σχολή γιατί αύριο – μεθαύριο θα φέρετε μέτρα εναντίον. Και αυτό θα το βαφτίσετε παρανομία για να το χτυπήσετε εκτός κι αν θέλετε και σεκιούριτι. Να φέρουμε σεκιούριτι τύπου σαν αυτόν που ανέλαβε διοικητής της ΕΥΠ…» είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι ιστορικά συνδεδεμένα με το άσυλο. Συμπλήρωσε δε ότι τα ΑΕΙ δεν είναι μόνο χώρος γέννησης και αντιπαράθεσης ιδεολογικών ρευμάτων αλλά και «γέννησης» στελεχών πολιτικών σχηματισμών που ονειρεύονται έναν άλλον κόσμο.

«Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος στον οποίο επωάζονται -ό,τι νόμους και να ψηφίσετε- οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτό δεν θέλετε. Αυτό πολεμάτε και νομίζετε ότι με μια διάταξη του τύπου “όποιος θέλει θα παίρνει τηλέφωνο και ελεύθερα θα μπαίνει η Αστυνομία” θα το καταργήσετε» ανέφερε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θέλετε τα Πανεπιστήμια να είναι με ιδεολογική αποστείρωση στην κατεύθυνση της σκέτης τεχνοκρατικής -και καλά- αριστείας».

Μάλιστα, αιχμηρό ήταν το σχόλιο του πρώην αν. υπουργού Υγείας για το πολιτικό παρελθόν του Τ. Θεοδωρικάκου και συγκεκριμένα όταν ο τελευταίος ήταν μέλος της ΚΝΕ και είχε εντελώς διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου. «Το μισό πολιτικό προσωπικό εδώ μέσα έχει παραχθεί επειδή υπάρχει το άσυλο. Και αυτός που κάθετε δύο θέσεις δεξιά σας, ανεξάρτητα για το ότι ετάχθη αλλού» είπε ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στην κα Κεραμέως για τον παρακαθήμενό της, Τ. Θεοδωρικάκο.

Πηγή: documentonews.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…