Πολάκης: «Το μεγαλύτερο μασκαραλίκι που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός»

Ευθεία επίθεση για πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανε από τις Μουρνιές, το απόγευμα της Δευτέρας (10/2), ο Παύλος Πολάκης σε μία ομιλία-συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

NewsRoom 10/02/2020 | 22:27

Όπως ήταν λογικό, εκτενώς σχολιάστηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη, με τον πρώην υπουργό να ξεκαθαρίζει οτι το αεροδρόμιο Καστελίου ήταν έργο ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ίσα-ίσα να… καθυστερεί τον θεμέλιο λίθο του:«Το μότο της κυβέρνησης εδώ και τρεις μήνες είναι επικοινωνία-επικοινωνία-επικοινωνία. Ο Μητσοτάκης προχθές έβαλε μία πλάκα τοποθετώντας λάσπη σε ένα έργο κολλημένο 17 χρόνια. Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα στις 21/2/19, κυρώθηκε στη Βουλή 12/5 και έπρεπε να ξεκινήσει τον Ιούλιο, όμως η πλάκα μπήκε προχθές. Το μεγαλύτερο μασκαραλίκι που θα μπορούσε να κάνει πρωθυπουργός. Καθυστέρησαν 7-8 μήνες, δεν έβγαλαν αποφάσεις που έπρεπε να βγουν σε 15 μέρες και ήρθαν τώρα να βάλουν την πλάκα.»Έπειτα, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση απλά καθυστερεί ένα έργο που έχει δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ προς ιδία συμφέροντα:


 
«ΒΟΑΚ με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει. Το οτι θα γίνει ο διαγωνισμός το 2021 σημαίνει οτι τη τετραετία που διανύουμε δεν θα υπάρχει καν ανάδοχος με το τρόπο που το κάνει και απλά θα φάνε κάμποσα λεφτά σε μελέτες που δεν χρειάζονται, αφού είχαν δρομολογηθεί αλλιώς τα πράγματα και μπορεί να δώσουν τη δουλειά των διοδίων, ενώ εμείς είχαμε δεσμευθεί οτι το έργο μπορεί να γίνει χωρίς διόδια για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά μόνο ίσως για τους επισκέπτες.

Δεν προχωρούν τη δρομολογημένη διαδικασία του Χρήστου Σπίρτζη, όπου η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε. Είχε ανακοινωθεί οτι ο δρόμος θα είχε ξεκινήσει από το Καστέλι, όμως είναι ο τρόπος που η δεξιά χειρίζεται τα δημόσια έργα. Αυτό κάνει και στην Πατρών-Πύργου και την Ιονία Οδό. Σταματά εγκατεστημένες εργολαβίες για να προκηρύξει ξανά τον διαγωνισμό.

Για το Ελληνικό που μας είχε πρήξει ο Άδωνις Γεωργιάδης οτι θα έμπαιναν μπουλντόζες σε 10 μέρες δεν έχει πέσει «πενιά» και μάλιστα θα δανειοδοτήσουν τον Λάτση με 1 δις ευρώ για να ξεκινήσει.Όση επικοινωνία και να υπάρχει, αυτό που τα τσακίζει όλα είναι η πραγματικότητα.», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Τέλος, ο πρώην υπουργός υγείας  έκανε λόγο για την διεύρινση του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας οτι επέλεξε να στηρίξει ένα κόμμα που αποζητά την επαφή με την πραγματικότητα:

«Η αριστερά έχει μάθει και να μαλώνει και να συνθέτει. Η διαφορά της αριστερά που επέλεξα να πάω είναι οτι εμείς είμαστε δεμένοι με την πραγματικότητα. Ο απλός, λαϊκός, δημοκρατικός, προοδευτικός κόσμος θα μπει στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος, ώστε να συμμετέχει. Οι διαφωνίες είναι λογικές, όμως όλα τα λύνει η πραγματικότητα και οι σχετισμοί. Πρέπει να αντιστοιχήσουμε τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.» 

Πηγή: zarpanews.gr