Πολάκης ή Τσακαλώτος;

Το σύστημα εξουσίας που κυβερνά δεν θυσιάζει τα παιδιά του. Δεν θέλει ρωγμές και χαραμάδες.

Ορέστης Μεταξάς 07/08/2020 | 09:16

Η Σοφία Νικολάου είναι ένα απεχθές πολιτικά πρόσωπο. Στην περίπτωση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, χρησιμοποιώντας νομικίστικους τακτικισμούς και μπόλικη νομική υποκρισία, έδειξε το ανάλγητο, τιμωρητικό, σκληρό πρόσωπο της σημερινής νεοδημοκρατικής εξουσίας. Ακατάσχετη ηθικολογία, ακατάσχετος εμπαιγμός. Η προσπάθεια Ορμπανοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας μας, έχει τους μικρούς καθημερινούς ήρωες της. Η Σοφία Νικολάου είναι μια από αυτούς. Με τον κυνισμό και την σκληρότητα που την διακρίνει, αποτελεί ένα ευδιάκριτο κομμάτι στο παζλ της ακροδεξιάς διακυβέρνησης.

Η περιβόητη επίσκεψη της Σοφίας Νικολάου στην Κω από 6-15 Αυγούστου, σύμφωνα με την διαβεβαίωση του Έπαρχου Κω και Νισύρου, δεν προγραμματίστηκε προκειμένου να κάνει διακοπές. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε. Η επίσκεψη στην Κω γίνεται για τη δομημένη προσπάθεια αναβάθμισης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας. Εντελώς τυχαία συνέπεσε με τον Δεκαπενταύγουστο.

«Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθώ στην Κω μας, την γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής, την κυρία Σοφία Νικολάου. Η προγραμματισμένη υπηρεσιακή της επίσκεψη, καθώς και οι συναντήσεις στις οποίες θα προβεί …, αντανακλούν τη δομημένη προσπάθεια που καταβάλλει τόσο η ίδια προσωπικά, όσο και η γενική γραμματεία εν συνόλω για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας μας. Κακεντρεχή και συκοφαντικά σχόλια αναφορικά με τις δαπάνες που ταξιδιού της και τη διαμονή της δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν το πολύτιμο έργο που έχει επιδείξει εδώ και ένα χρόνο στο τιμόνι της γενικής γραμματείας αντιεγκληματικής πολιτικής».

Το σύστημα εξουσίας που κυβερνά δεν θυσιάζει τα παιδιά του. Δεν θέλει ρωγμές και χαραμάδες. Η Σοφία Νικολάου είτε προγραμμάτισε να κάνει διακοπές στην Κω με τα λεφτά των φορολογουμένων, είτε όχι, δεν κινδυνεύει να πάθει το παραμικρό. Ο Βρούτσης του σκοιλ ελικικου κι ο Πέτσας των άθλιων μεθοδεύσεων στην χρηματοδότηση-δωροδοκία των ΜΜΕ, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό παρέμειναν στις θέσεις τους. Διότι όλοι μαζί τα σχεδίασαν. Απλώς ο Βρούτσης κι ο Πέτσας τα υλοποίησαν. Στο σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει συλλογική υπευθυνότητα. Όλοι μαζί πράττουν. Όλοι μαζί ενωμένοι συμμετέχουν. Όλοι μαζί θα καταρρεύσουν. Και όλοι μαζί θα φύγουν. Έως τότε, όλους μαζί θα τους υποστούμε, όλους μαζί θα τους ανεχτούμε, όλους μαζί θα προσπαθήσουμε να τους αντέξουμε.

Και κάτι άσχετο. Κάτι εντελώς εκτός θέματος. Ένα ερώτημα ίπταται τον τελευταίο καιρό. Δηλητηριάζει, πληγώνει και αποπροσανατολίζει. Κάτι σαν καλοκαιρινό ερώτημα ενός lifestyle περιοδικού: «Τι προτιμάτε το πεπόνι ή το καρπούζι;»

«Τι προτιμάτε τον Πολάκη ή τον Τσακαλώτο;»

Και τον Πολάκη και τον Τσακαλώτο. Τόσο απλά…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr