Πολάκης για διαθήκη Θέμου: Ψεύτης ο Τσίπρας όταν έλεγε για το σπίτι στην Ελβετία;

Το άνοιγμα της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη και τα ευρήματα για το «κρυφό» σπίτι στην Ελβετία το οποίο είχε αποκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας για να το διαψεύσει ο Θέμος Αναστασιάδης, σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας

NewsRoom 29/07/2019 | 20:06

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε σε ανάρτησή του την εξέλιξη μετά το άνοιγμα της διαθήκης του εκλιπόντος Θέμου Αναστασιάδη.

«Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του “Πρώτου Θέματος”, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του».

Στη συνέχεια, μάλιστα, θέτει το ερώτημα αν μετά την εξέλιξη αυτή και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζονται στη διαθήκη, θα κινηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Οικονομικών για να διασφαλίσουν τα έσοδα του δημοσίου.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Ήταν ψεύτης ο Τσίπρας έλεγαν και προσέβαλε τον εκλιπόντα όταν μιλούσε για σπίτι στην Ελβετία του Θέμου Αναστασιάδη! Και μετά άνοιξε η διαθήκη... Και τι είχε; Να τα σπίτια στην Ελβετία και αλλού να τα καταπιστεύματα με τα μετρητά που παίρνουν οι κληρονόμοι! Η ελληνική δικαιοσύνη όμως είχε δεχτεί πως ήταν άπορος για να μην επιστρέψει τον τελεσίδικο καταλογισμό των 5 εκατ. από την εφορία και το Ελεγκτικό Συνέδριο! Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Οικονομικών μετά από αυτή την προκλητική εξέλιξη θα κινηθούν για διασφαλίσουν τα έσοδα του δημοσίου;»