Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η βελγική δικαιοσύνη σε βάρος του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης και νυν μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω της δραστηριότητάς του σε ΜΚΟ που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης Qatargate.
Στον κ. Αβραμόπουλο αποδίδεται η βαρύτατη κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την έκδοση του εντάλματος διαδραμάτισε η στάση που τήρησε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα οι βελγικές ανακριτικές αρχές τον είχαν καλέσει επίσημα να καταθέσει για την υπόθεση πριν από περίπου ένα έτος.
Ωστόσο η μη προσέλευσή του ενώπιον των δικαστών αξιολογήθηκε αρνητικά από την εισαγγελία, λειτουργώντας επιβαρυντικά για την πορεία της έρευνας και οδηγώντας τελικά στη λήψη του συγκεκριμένου αναγκαστικού μέτρου.
Το καυστικό σχόλιο του για την συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε με ανάρτηση και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
«Στην Ευρώπη μάλλον δεν πιάνει το επιχείρημα της «πεθεράς με τα 500ευρα» που εδώ έτσι αρχειοθετήθηκε!!!!!».
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για άρση ασυλίας του Αβραμόπουλου
Μάλιστα μέσω του Αρείου Πάγου, διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα που αφορά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με σκοπό να καταστεί δυνατή η εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που φέρεται να έχει εκδοθεί σε βάρος του.
Με αυτόν τον τρόπο η δικογραφία ακολούθησε τη θεσμοθετημένη διαδικασία, περνώντας από την Εισαγγελία Εφετών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πριν διαβιβαστεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια στη Βουλή.
Τώρα το Κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε επίσης:
Qatargate: Τι απαντά ο Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια