NewsRoom
18/02/2019, 15:52

Πολάκης: Δε διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά το 2000

«Θα μας πει το πρώτο φλέμα, πως χρηματοδοτήθηκε με 1,8 εκατομμύρια ευρώ μέσω Ελβετίας από γνωστό εφοπλιστή, τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρεβα Μητσοτάκη;», τονίζει ο υπουργός

NewsRoom 18/02/2019 | 15:52

Σαφείς εξηγήσεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στα δημοσιεύματα σχετικά με δανειοδοτήσεις από την Attica Bank, μέσω ανάρτησής του στο facebook, στην οποία επισυνάπτει και τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

«Για ξεκαθαρίζουμε με τη λάσπη περί εισοδημάτων μου που τα υπολογίζουν με αλχημείες: Από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 ήμουν στον ιδιωτικό τομέα!! Δεν ήμουν ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά που τελείωσα και την εξειδίκευση στη ΜΕΘ (Αύγουστος 2000). Έκανα 13 αιτήσεις όπως έχω ξαναπεί, αλλά δε διορίστηκα ποτέ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του.

Παράλληλα, απευθύνει ερώτημα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, την οποία αποκαλεί «πρώτο φλέμα»: «Θα μας πει το πρώτο Φλέμα, πως χρηματοδοτήθηκε με 1,8 εκατομμύρια ευρώ μέσω Ελβετίας από γνωστό εφοπλιστή ,τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρέβα Μητσοτάκη; Η αυτό είναι συνήθης πρακτική τώρα που στέγνωσε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ», τονίζει ο υπουργός.

Από την πλευρά της, στην ανακοίνωση της Attica Bank τονίζει:

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.
Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες

Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.