Πολάκης: Αυτά είναι τα ντοκουμέντα που «καίνε» τον Μητσοτάκη και τον συνδέουν με την Intellexa για το Predator

Στα έγγραφα εμφανίζονται οι δύο πρώτες άδειες που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Intellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη, όπως επισημαίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Μητσοτακης

Σε μία συνταρακτική αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική  Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, αναρτώντας έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία Intellexa για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης, Predator.

Στα έγγραφα που κοινοποιεί ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποδέκτη τον Ισίδωρο Ντογιάκο, εμφανίζονται οι δύο πρώτες άδειες που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Intellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη, όπως επισημαίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Οι εν λόγω άδειες φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Σμυρλή, Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Μάλιστα, αναγράφεται ρητώς ότι πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, το οποίο κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποτυπώνεται η εξαγωγή του μέσω αγγλικής εταιρείας.

«Αν η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν ήταν καθοδηγούμενη από την κυβέρνησης, ο Σμυρλής θα είχε ήδη συλληφθεί και ανακριθεί και η δικογραφία για τον Μητσοτάκη θα είχε ήδη αποσταλεί στη Βουλή», επεσήμανε με νόημα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απηύθυνε τις εξής ερωτήσεις προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Έχετε δώσει αντίστοιχες άδειες και στην Krikel; Ναι ή όχι;»

1 8 scaled

2 8 scaled

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…