Πολάκης για συμφωνία στο Eurogroup: "Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω" – "Δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας"

Τη συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινό Eurogroup αλλά και για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βύρωνα τόνισε πως οι θεσμοί έκαναν ένα βήμα πίσω επισημαίνοντας πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας.

«Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία που λέει ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας πως ακόμη και «εάν υπάρξει νομοθέτηση κάποιων μέτρων», θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και «θα προβλέπεται ισόποση ανακούφιση, από άλλα μέτρα».

Σημείωσε παράλληλα πως «τα όποια μέτρα παρθούν για το 2019 και έως το 2025 είναι κενό γράμμα εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονη, στο επόμενο Eurogroup, ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που έχουν να κάνουν με το χρέος».

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση ώστε 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα επενδυθούν για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

«Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ υποστήριξε πως «υπήρχε ένα σχέδιο που απέβλεπε στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης ώστε να μην ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση με την οποία μπορεί η χώρα μας να διοχετεύσει σε επενδύσεις και στην πραγματική οικονομία από 3 δισ. ευρώ έως 6 δισ. ευρώ».

«Επιχειρούσαν να μας οδηγήσουν πάλι σε μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προτιμούν μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά τους υποτακτικούς που είχαν τόσα χρόνια και έκαναν δουλειές με την Siemens και Novartis, και αυτό θέλει να υπηρετήσει ο κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…