Πολάκης: "Αυτό είναι έγκλημα" – Άδωνις: "Εγώ, θα σε κλείσω φυλακή" (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη κοινοβουλευτική μάχη δίνεται αυτή την ώρα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και συγκεκριμένα στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον υπουργό Υγείας, η οποία θα απαντηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

58bd93351dc524cd698b4722

Η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη αφορά τις δηλώσεις του κ. Ξανθου «περί πειραγμένων τιμών φαρμάκων πριν τον Ιανουάριο του 2015».

Ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο για να παραθέσει το ερώτημά του, παρέθεσε ότι ο κ. Πολάκης τον κατηγορεί για δύο πράγματα, τονίζοντας πως είναι εντεταλμένος σε αυτό το ρόλο από τον πρωθυπουργό. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Πολάκη να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για τις προσλήψεις που φέρεται να έγιναν όσο ο ίδιος ήταν υπουργός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το δεύτερο να παραθέσει επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά τη θητεία του κ. Πολάκη, κάτι που σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος συντελέστηκε όσο αυτός ήταν υπουργός. 

«Αυτό είναι έγκλημα»

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό να παραθέτει ονόματα που είχαν διοριστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη σύμβασή τους να λήγει την ημέρα που -όπως είπε ο ίδιος- η υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη τελείωσε. «Αυτός είναι κατάλογος ρουσφετιών» τόνισε ο κ. Πολάκης. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επώνυμα σε τρεις υπαλλήλους που φέρονται να διορίστηκαν από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσον αφορά αυτά τα ονόματα το τμήμα Διοικ. Συντονισμού σας ενημερώνουμε ότι τα ονόματα δεν είχαν σχέση με ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ» είπε ο υπουργός, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο, ενώ παρακάτω παρέθεσε άλλο έγγραφο από την Οικονομική Υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σύμφωνα με όσα ανέγνωσε ο κ. Πολάκης, αποδεικνύει έμμισθη σχέση αυτών των υπαλλήλων. «Κάψατε τις συμβάσεις. Αυτό είναι έγκλημα» είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες από τον κ. Γεωργιάδη, αφού σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υπάρχει η εταιρία Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ -η οποία δηλώνεται στο πόθεν έσχες του, όμως δεν δηλώνεται ότι η εταιρία αυτή που ο κ. Γεωργιάδης κατέχει κατά 70%, είναι κύρια μέτοχος σε μία άλλη εταιρία και συγκεκριμένα ΑΕ. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, έχει αντικείμενο τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Η αδερφή της συνιδιοκτήτριας της ΑΕ, σύμφωνα με τον υπουργό, είχε προσληφθεί από τον ΚΕΕΛΠΝΟ. «Συνιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας είναι και ο μέτοχος, κ. Κισσανδράκης, της εταιρίας που έχει το Blue Sky, με το κανάλι να παίρνει από τη διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ περίπου 100.000 ευρώ» υποστήριξε και διερωτήθηκε: «Το θεωρείται ηθικό;».

Δείτε το βίντεο:


«Εγώ, θα σε κλείσω φυλακή»

Για να απαντήσει, ο Γεωργιάδης προέβη σε έναν ατελή συμψηφισμό. Ισχυρίστηκε ότι έχει στα χέρια του ένα χειρόγραφο έγγραφο που σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από διάφορους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορώ να σας το δώσω, όμως, γιατί είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τόση αξία έχει και το χαρτί που αναφέρατε κι εσείς». Ως προς τις προσλήψεις είπε ότι αυτό που δεν κατανοεί ο κ. Πολάκης είναι η έννοια των ιδιωτικών χορηγιών, αφού όπως ισχυρίστηκε ιδιωτικές εταιρίες προμήθευαν με ανθρώπινο δυναμικό το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Για την ανώνυμη που είπατε, δεν τη δηλώνω γιατί δεν δηλώνεται η συμμετοχή σε άλλη εταιρία» είπε, ρωτώντας τον κ. Πολάκη πώς είναι δυνατόν να υπογράφει υπουργικές αποφάσεις, αφού -όπως είπε στον κ. Πολάκη- «είστε στα όρια του αγράμματου». Και κατέληξε λέγοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό: «Εγώ, θα σε κλείσω φυλακή».

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…