Ποιους αποκαλεί Τσε Γκεβάρα, Δον Κιχώτη – Σάντσο Πάντσα στον ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας στην ομιλία της στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ότι το "τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα του πρώτου καταστροφικού, για τη χώρα, επτάμηνου διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα". 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας στην ομιλία της στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ότι το “τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα του πρώτου καταστροφικού, για τη χώρα, επτάμηνου διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα”. 

Η πρόεδρος του κόμματος αποκάλεσε «Τσε Γκεβάρα» τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «κατέβασε γρήγορα τη σημαία της επανάστασης και σήκωσε λευκή πετσέτα υιοθετώντας ακόμη και τις πιο σκληρές, άδικες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών», ενώ χαρακτήρισε «Δον Κιχώτη που αποδείχθηκε Σάντσο Πάντσα» τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρα, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον πρωθυπουργό. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει δεκανίκι και εφεδρεία κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα γίνουν άλλοθι, δεκανίκι, ούτε εφεδρεία και ρεζέρβα», διεμήνυσε η κ Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Αυτό ας το χωνέψουν όλοι. Και ιδιαίτερα όσοι φαντασιώνονται ή επεξεργάζονται σενάρια».

Ακόμη, κατηγόρησε για τυχιοδιωκτικές πολιτικές και συστηματική ασυνέπεια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έκανε λόγο για διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού, επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πολιτική της εξοντωτικής υπερφορολόγησης, όχι μόνο δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης, αλλά θίγονται οι πιο αδύναμοι.