Newsroom

Newsroom

«Ποιος υπολογιστής κοστίζει 200 ευρώ, κ. Κεραμέως;»

«Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χάνουν μαθήματα γιατί ουδέποτε φροντίσατε την πρόσβαση τους έστω και στην απαράδεκτη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης» τονίζει μεταξύ άλλων ο σύλλογος γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, σχολιάζοντας την επιδότηση των 200 ευρώ από του υπουργείο Παιδείας

5153304

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιδοτήσει με voucher 200 ευρώ οικογένειες για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, σχολιάζει επικριτικά ο σύλλογος γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακού τύπου ενέργειες από πλευράς του υπουργείου το προηγούμενο διάστημα.

«Οι μάσκες έπεσαν και ο βασιλιάς είναι γυμνός» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου, και επισημαίνει: «Τόσους μήνες το Υπουργείο Παιδείας μοίραζε στα σχολεία υπολογιστές και κανένα παιδί δεν ήταν αποκλεισμένο. Τι, όχι; Και οι φωτογραφίες της Υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα κουτιά των δωρεών που θα έστελνε στα σχολεία δεν ήταν αληθινές; Τόσα δελτία τύπου με τις χιλιάδες συνδέσεις τελικά έπεσαν στο κενό;».

«Και ακόμα και τώρα εμφανίζεστε δήθεν γαλαντόμοι δίνοντας… 200 ευρώ. Ποιος υπολογιστής κοστίζει 200 ευρώ;» διερωτάται ο σύλλογος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όρια η κοροϊδία δε γνωρίζει….

Με voucher 200 ευρώ επιδοτεί το Υπουργείο Παιδείας και ο ΟΠΕΚΑ οικογένειες για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Οι μάσκες έπεσαν και ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τόσους μήνες το Υπουργείο Παιδείας μοίραζε στα σχολεία υπολογιστές και κανένα παιδί δεν ήταν αποκλεισμένο. Τι, όχι; Και οι φωτογραφίες της Υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα κουτιά των δωρεών που θα έστελνε στα σχολεία δεν ήταν αληθινές; Τόσα δελτία τύπου με τις χιλιάδες συνδέσεις τελικά έπεσαν στο κενό;

Ντροπή σας! Τόσους μήνες δεν κάνατε τίποτα για να υπάρξουν ασφαλείς όροι λειτουργίας των σχολείων. Τα κλείσατε εν μία νυκτί, καταδικάζοντας χιλιάδες παιδιά στην αμάθεια. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χάνουν μαθήματα γιατί ουδέποτε φροντίσατε την πρόσβαση τους έστω και στην απαράδεκτη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Και ακόμα και τώρα εμφανίζεστε δήθεν γαλαντόμοι δίνοντας… 200 ευρώ. Ποιος υπολογιστής κοστίζει 200 ευρώ; Μάλλον εσείς πήρατε από τις δωρεές και δεν έχετε εικόνα της πραγματικότητας.

Και τελικά, το εισόδημα που ορίζει το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει κάθε οικογένεια; Γιατί η πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αφορά κάθε παιδί. Με ποια λογική, λοιπόν, βάζετε τέτοιους είδους όρια που δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στο μέσο χαμηλό εισόδημα.

Οι εγκληματικές σας ευθύνες δεν κρύβονται!

ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

https://sg36.blogspot.com/»

 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…