Ποιος… την πιάνει τη Disney το 2019!

Βασίλισσα των box office ανακηρύχθηκε, και δίκαια, η Disney για το 2018, πριν ακόμα βγει στις αίθουσες το δυνατό της χαρτί για τις γιορτές, το «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει». Η εταιρία ανακοίνωσε γύρω στα μέσα του Δεκέμβρη πως ο τζίρος της ξεπέρασε τα επτά δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου το 19% του παγκόσμιου box office ήδη πριν το χριστουγεννιάτικο blockbuster.

lion king disney

Το 2019, ωστόσο, φαίνεται πως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη χρονιά για τη Disney, καθώς έχει ήδη ανακοινώσει τις εξής πρεμιέρες:

Captain Marvel – 8 Μαρτίου

Dumbo – 29 Μαρτίου

Penguins (Disneynature) – 17 Απριλίου

Avengers: Endgame – 26 Απριλίου

Aladdin – 24 Μαΐου

Toy Story 4 – 21 Ιουνίου

The Lion King – 19 Ιουλίου

Artemis Fowl – 9 Αυγούστου

Frozen 2 – 22 Νοεμβρίου

Star Wars: Episode IX – 20 Δεκεμβρίου

Και η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει τίτλους που αναμένονται από την Fox films το 2019, όπως το Dark Phoenix και το New Mutants, που θα βρεθούν υπό την ομπρέλα της Disney όταν ο όμιλος αποκτήσει πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της Fox την επόμενη χρονιά.

«Όλα αυτά τα “εξαρτήματα” ενώνονται για να δημιουργήσουν, το 2019, αυτό που πιστεύω πως θα είναι η καλύτερη χρονιά τους», εκτιμά ο ανώτατος αναλυτής του ComScore για τα μέσα ενημέρωσης, Paul Dergarabedian. «Έπειτα από μερικές εκπληκτικές χρονιές στο box office» η εταιρία ετοιμάζεται να σπάσει τον επόμενο χρόνο το δικό της ρεκόρ, τονίζει ο ειδικός.

Μέχρι στιγμής, η καλύτερη χρονιά της Disney ήταν το 2016, όταν ταινίες όπως οι Star Wars: The Force Awakens, Finding Dory και Captain America: Civil War έφεραν το ποσό-ρεκόρ των 7,6 δισ. δολαρίων παγκοσμίως.

Αναλυτές όπως ο Dergarabedian προβλέπουν πως το 2019 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη χρονιά χάρη στις εξαιρετικές ταινίες που έχουν ανακοινωθεί.  Αντίθετα από τους ανταγωνιστές της, η Disney κάθε χρόνο ποντάρει σε μια μικρή αλλά… θαυματουργή σειρά εξαιρετικών ταινιών των βασικών της studios: των Marvel, Pixar, Lucasfilm, Walt Disney Pictures και Disney Animation.

Ενδεικτικό είναι πως το 2017 κυκλοφόρησε μόλις οκτώ ταινίες, ενώ το 2018 μέχρι και πριν τη Μαίρη Πόπινς οι ταινίες της ήταν μόνο εννέα. Αντιθέτως, τα άλλα έξι μεγαλύτερα studios των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κυκλοφορήσει φέτος 20 φιλμ κατά μέσο όρο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…