Ποιος θα πάει φυλακή Άδωνη;

Ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, αποδομεί πλήρως τις αθλιότητες του υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσω καυστικής  ανάρτησής του στο facebook

5268113

O Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτηση του αποδομεί τον Άδωνη Γεωργιάδη αναφορικά  με τις  τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις δημοσκοπήσεις, ειδικά μετά την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών  για την απευθείας ανάθεση στην δημοκοπική εταιρεία Interview που έχει στενή συνεργασία με το «Βεργίνα TV όπου εργάζεται ο κουμπάρος του Σ. Καλόγηρος, όπου  ο αντιπόεδρος της ΝΔ επέλεξε, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, να βάλει στο στόχαστρο το Documento.

 Μάλιστα η  “άγνωστη” Voxpop για την οποία λέει ο Αδωνης Γεωργιάδης ότι εμφανίστηκε με δημοσκοπήσεις στις Ευρωεκλογές του 2019 στο Documento για να ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την πρώτη πολιτική της δημοσκόπηση το 2018, στη Real του Νίκου Χατζηνικολαου και συνέχισε στην Εφημερίδα των Συντακτών.
 

Επισημαίνει δε ότι «ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πιάστηκε με την Interview στην πλάτη, προσπαθεί να προσφέρει στη ΝΔ μια εξυπηρέτηση ενοχοποίησης του Documento για να σωθεί ο ίδιος».

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

«Η φράση «κατηγόρησέ τους για όλα, ακόμη και γι’ αυτά που έκανες εσύ», αποδίδεται στον προπαγανδιστή του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, αλλά είναι καθημερινή πρακτική του Άδωνη Γεωργιάδη. Το μειονέκτημα ωστόσο που έχει ο Άδωνης έναντι του Γκαίμπελς, είναι ότι είναι εν ζωή και μπορεί, εκτός από το εξευτελιστεί και να κληθεί να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη για όσα λέει.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε πως Άδωνης Γεωργιάδης, έδωσε 20.000 από το Υπουργείο, στη δημοσκοπική εταιρεία Interview , για να κάνει σφυγμομέτρηση για τον κορονοϊό. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, είναι συνεργάτης του κουμπάρου του Άδωνη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καναλιού ΒΕΡΓΙΝΑ TV. Πρόκειται για ακροδεξιό κανάλι που προβάλει θεωρίες συνωμοσίας για το τέλος του κόσμου και εμφανίζει τον κορονοϊό ως κατασκεύασμα του Στηβ Τζομπς και του Σόρος , για να κονομήσουν όπως λέει χαρακτηριστικά. Παρ’ όλα αυτά επιδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα.

 

Μετά την αποκάλυψη, τόσο το Documento όσο και εγώ, προβάλαμε το θέμα και ζητήσαμε εξηγήσεις. Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν απάντησε (ούτε σε εμάς ούτε και στην ΕΦΣΥΝ επί της ουσίας). Έκανε όμως μια εμφάνιση στο φιλικό και ασφαλές περιβάλλον του ΣΚΑΪ, όχι για να απαντήσει αλλά για αντιστρέψει την πραγματικότητα. Κατηγόρησε το Documento, ότι αφού εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης επί ΣΥΡΙΖΑ, εμφάνισε την εταιρεία δημοσκοπήσεων VOXPOP ένα μήνα πριν τις εκλογές για μια στημένη δημοσκόπηση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να μην έχουμε αμφισβητήσεις παραθέτω ακριβώς το απόσπασμα από την εκπομπή:

«Θέλω πολύ να δω τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Βαξεβάνη πως ιδρύθηκε μια εταιρεία σε μια εφημερίδα που έπαιρνε κρατική διαφήμιση όπως το Documento δημοσίευσε μια δημοσκόπηση 10 μέρες προ του ευρωεκλογών με 1,2%

Ναι ότι έπαιρνε ο Βαξεβάνης εκατομμύρια κρατική διαφήμιση ενώ φάγατε τόσο χρόνο για τις 19.000 στην interview είναι πρόβλημα και είναι και υποκρισία. Ναι τα έχουμε βγάλει κατά καιρούς Ναι έπαιρνε εκατομμύρια επί ΣΥΡΙΖΑ .Το εκατομμύρια πες είναι ένα μέσο πήρε εκατομμύρια .Εγώ δεν λέω αυτό .Λέω ότι στο μέσο που έπαιρνε εκατομμύρια επί ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε ξαφνικά μια εταιρεία άγνωστη αυτή η εταιρεία δημοσίευσε μία δημοσκόπηση προ των ευρωεκλογών ναι η voxpop με 1,2% διαφορά ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ μετά από 10 μέρες ο ελληνικός λαός έδειξε ότι η διαφορά ήταν 10% και η εταιρεία αυτή την επόμενη διαλύθηκε και δεν ξανά εμφανίστηκε .Δηλαδή κάποιος ίδρυσε μια εταιρεία σε μια εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για να δημοσιεύσει μια δημοσκόπηση .Αυτό είναι πράγματι θέμα εξεταστικής”
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε φυλακή, μετέτρεψε δηλαδή τον εαυτό του σε δικαστική εξουσία και έβγαλε και την ποινή. Ας δούμε όμως ποιος είναι για φυλακή.

Η εταιρεία VOXPOP , δεν εμφανίστηκε «δέκα μέρες πριν τις Ευρωεκλογές» αλλά το 2018. Η δε πρώτη της πολιτική δημοσκόπηση δεν έγινε για το Documento , αλλά όπως μπορείτε να δείτε για τη Real του Νίκου Χατζηνικολάου το Δεκέμβριο του 2018. Αφορούσε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και κατέληγε σε πρόθεση ψήφου.

real 2

Η VOXPOP , το Μάιο του 2019, έκανε πολιτική δημοσκόπηση με πρόθεση ψήφου και για την ΕΦΣΥΝ. Η δημοσκόπηση αφορούσε στην Περιφέρεια Αττικής
Η δημοσκόπηση που έγινε για το Documento πριν τι Ευρωεκλογές, κατέληγε σε διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 2,5 μονάδες ενώ η διαφορά στις Ευρωεκλογές ήταν 9 μονάδες.

photo2

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, μεταφράζει επίτηδες την λάθος εκτίμηση σε δόλο και το αποτέλεσμα σε στήσιμο. Τι το αποδεικνύει αυτό; Το 90% των εταιρειών δημοσκόπησης, έχουν δώσει λάθος εκτιμήσεις για όλες τις εκλογικές μάχες. Ήταν στημένες δημοσκοπήσεις; Αυτό λέει ο Άδωνης. Ο ίδιος μάλιστα στις εκλογές του 2015, πόσταρε δημοσκόπηση της Opinion Poll που εμφάνιζε την ΝΔ να μειώνει τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ στις 2 μονάδες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 7,5 μονάδες .

photo3

Τι κάνει λοιπόν μεταξύ δύο δημοσκοπήσεων με το ίδιο αριθμητικό λάθος τη μία στημένη και την άλλη καλή; Και κυρίως πώς αποδεικνύει τον ισχυρισμό του;

Ο Άδωνης γνωρίζει πολύ καλά γιατί έχει δημοσιευτεί πολλές φορές, πως από το 2017 έως το 2019 (περίοδος ΣΥΡΙΖΑ) το Documento , δεν πήρε «εκατομμύρια κρατική διαφήμιση», αλλά 200.000 ευρώ συνολικά για δύο χρόνια για μια εφημερίδα και δύο site. Για τρία Μέσα Ενημέρωσης μεγάλης αναγνωσιμότητας που δεν είναι το ανύπαρκτο “Βελόνα και κλωστή” ή το “Αλάτι και Πιπέρι” του Κουρτάκη, στα οποία έδινε κρατικό χρήμα από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Γεωργιάδης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πιάστηκε με την Interview στην πλάτη, προσπαθεί να προσφέρει στη ΝΔ μια εξυπηρέτηση ενοχοποίησης του Documento για να σωθεί ο ίδιος. Φυσικά ο Μητσοτάκης την δέχεται ευχαρίστως γιατί είναι επωφελής και για τον ίδιο. Και μπορεί μεν να θεωρούν ότι κατηγορώντας τους άλλους ακόμη και γι αυτά που έχουν κάνει θα δημιουργήσουν έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ωστόσο είναι δεδομένο πως κάποιοι είναι για φυλακή. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ το χέρι μας για να πάνε.»

 

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

εκ

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης - Κορωπίου

Ξάνθη: Το πάρτι αρραβώνων κατέληξε σε τραγωδία – Μια νεκρή και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο

0e7c15cd10394ba5a317af1cf12125d8

Ξάνθη: Το πάρτι αρραβώνων κατέληξε σε τραγωδία – Μια νεκρή και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο

Στο δυστύχημα είχαν εμπλοκή τρία αυτοκίνητα, με τα δύο από αυτά, να επιστρέφουν από αρραβώνα.

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητική απόλυση καταγγέλει ο Γιώργος Τσίπρας – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

6101485

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητική απόλυση καταγγέλει ο Γιώργος Τσίπρας – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

«Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων», αναφέρει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για…

EURO 2024: Γερμανός ποδοσφαιριστής έστειλε οπαδό στο νοσοκομείο – Σούταρε και του έσπασε το χέρι

Καταγραφή 25

EURO 2024: Γερμανός ποδοσφαιριστής έστειλε οπαδό στο νοσοκομείο – Σούταρε και του έσπασε το χέρι

Καθόλου καλά δεν κατέληξε η εμπειρία του γηπέδου για έναν φίλαθλο της εθνικής Γερμανίας στη…

Αχαΐα: Ζευγάρι εργατών γης καταγγέλλει βάναυση επίθεση και βιασμό – Ανατριχιαστικές περιγραφές

Αχαΐα

Αχαΐα: Ζευγάρι εργατών γης καταγγέλλει βάναυση επίθεση και βιασμό – Ανατριχιαστικές περιγραφές

Σοκάρει η καταγγελία από ζευγάρι εργατών γης στη Αχαΐα, κάνουν λόγο για βιασμό από τρία…

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

MixCollage 19 Jun 2024 12 49 PM 8605

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

Μετά τη δήλωση αυτή, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της περίπτωση και τα σχόλια που…