Newsroom

Newsroom

Ποιός θα απαντήσει για το ρόλο της Άννας του Αντώνη, μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC;

Γίνεται μια γενική γραμματέας υπουργείου να αποτελεί προνομιακό συνομιλητή της Τρόικας και του πρωθυπουργού; Έχει το δικαίωμα ένας γενικός γραμματέας…

anna

Γίνεται μια γενική γραμματέας υπουργείου να αποτελεί προνομιακό συνομιλητή της Τρόικας και του πρωθυπουργού; Έχει το δικαίωμα ένας γενικός γραμματέας να προτείνει απευθείας στον πρωθυπουργό τρόπους ώστε να εφαρμόζονται αντιλαϊκές πολιτικές παρακάμπτοντας την ελληνική Βουλή; Κι όταν ένα περιοδικό έρευνας δημοσιοποιεί αποδείξεις για τα παραπάνω, είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην απαντά δημόσια και τα υπόλοιπα ΜΜΕ να μην αναδεικνύουν το θέμα;

Κι όμως στην Ελλάδα του μνημονίου όλα αυτά γίνονται. Στο τεύχος 68 του HOT DOC δημοσιοποιούνται δεκάδες e-mails, των οποίων η γνησιότητα έχει επιβεβαιωθεί, που αποστέλλουν κατώτερα και μεσαία στελέχη της τρόικας προς κυβερνητικούς αξιωματούχους και το Μέγαρο Μαξίμου, μεταφέροντας με επιτακτικό πολλές φορές τρόπο όσα κατ’ αυτούς πρέπει να γίνουν ή να αλλάξουν στην κυβερνητική πολιτική. Ρόλο-κλειδί σε αυτή τη διοχέτευση εντολών εμφανίζεται να έχει η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη που διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας  με το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του μεταφέρει τις επιταγές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.  

Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, η Άννα Στρατινάκη, ως γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, στέλνει εμπιστευτικό e-mail στο πρωθυπουργικό γραφείο στο οποίο προτείνει την υιοθέτηση νομικής φόρμουλας που θα καταστήσει δυνατές τις ομαδικές απολύσεις χωρίς να αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο. Η μεταφορέας εντολών της τρόικας λέει στον πρωθυπουργό της χώρας πώς θα παρακάμψει το κοινοβούλιο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας άκρως αντιλαϊκής ρύθμισης.

Παρά την αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα των αποκαλύψεων, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος. Αποφεύγουν να απαντήσουν πώς η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει σε κατώτερους υπαλλήλους φορέων, οι οποίοι δε λογοδοτούν σε κανένα, να διαμορφώνουν τις πολιτικές που αλλάζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά αλλά η έγκυρη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” έγραψε ολόκληρο άρθρο πάνω στις αποκαλύψεις αυτές του HOT DOC κι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δύο σχετικές αναφορές σε ομιλίες του. Έτσι έχουν καταντήσει τη δημοκρατία ο κ. Σαμαράς κι οι εκδότες που τον στηρίζουν κι εμείς οφείλουμε ως δημοσιογράφοι κι ως πολίτες να την προστατεύσουμε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…