Ποιος πλήρωσε τα 200.000 ευρώ για την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου;

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί καθώς βρέθηκαν τα 200.000 ευρώ που είχε αποφασίσει η Δικαιοσύνη ως εγγύηση. Ποιος τα έδωσε όμως;

NewsRoom 28/04/2017 | 14:00

Αν και το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καταδικασμένο για μίζες στο τεράστιο σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί ούτε σήμερα, φαίνεται πως θα βγει από τη φυλακή μετά την Πρωτομαγιά.

Όπως γράφει η «Ελευθερία του Τύπου», το μεγάλο χρηματικό ποσό της εγγύησης προήλθε από τη Γερμανία και μάλιστα, από έναν μηχανικό, κουμπάρο και παλιό φίλο του Άκη.η

Υπενθυμίζεται πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στη φυλακή πριν από λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο του από το Ιπποκράτειο καθώς δεν είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα για την αποφυλάκισή του. Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο ενώ το Μάρτιο υποβλήθηκε και σε εγχείρηση bypass.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με οριακή πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λοιπόν, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους έπειτα από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου είναι:

• καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,

• απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

• παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,

• απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,

• μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση

• υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή βέβαια, το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά σε υπόθεση με μίζες για εξοπλιστικά. Μαζί με τον Τσοχατζόπουλο θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 17 άτομα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Τα αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν τις καταγγελόμενες μίζες εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Έρικσον.

Φυσικά από την εν λόγω υπόθεση δεν λείπουν, τα ονόματα του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου αλλά και του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.