Ποιος νομίζετε πως είστε κ. Φωτήλα; (video)

Ο Ιάσων Φωτήλας είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Βαθιά συντηρητικός, δεν θα εκλεγόταν ποτέ αν στα τέλη του 2014 δεν είχε γυρίσει ένα εντυπωσιακό ομολογουμένως βίντεο το οποίο έγινε viral σε σάιτς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5b3b52581dc52454768b465a

 Όχι ιδιαίτερα ενεργός κοινοβουλευτικά από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν πρωτοεξελέγη με το Ποτάμι στην Αχαΐα, ο Φωτήλας έγινε στην πραγματικότητα γνωστός λόγω της ξαφνικής προσχώρησής του στη ΝΔ. Ο βουλευτής, ο οποίος διεγράφη από το Ποτάμι λόγω δηλώσεών του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε την ευθιξία να αφήσει την έδρα του για χάρη άλλου υποψηφίου του Ποταμιού με το οποίο εξελέγη. Χάρισε έτσι μια επιπλέον έδρα στη ΝΔ εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου και μετατράπηκε ξαφνικά περίπου σε μαντρόσκυλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον Ιάσονα Φωτήλα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ο βουλευτής βρήκε απλώς στέγη στο Ποτάμι όταν εκείνο συγκέντρωνε υποψηφίους για να ριχτεί στην πρώτη εκλογική μάχη του. Ο αχαιός βουλευτής δεν υπήρξε ποτέ προοδευτικός, πράγμα που αποδείχθηκε από τις χυδαίες δηλώσεις του για τους ανάπηρους, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Ο Φωτήλας, δεν συμπαθεί όπως αποδείχθηκε από την κοινοβουλευτική συμπεριφορά του τις μειονότητες, ενστερνίζεται προφανώς την άποψη ότι οι εξωγήινοι πείθουν τα νεαρά παιδιά να «αλλάξουν» φύλλο, ούτε επιθυμεί λύση του Μακεδονικού. Σε κάθε περίπτωση πάντως επιτελεί άριστα τον ρόλο του στον πλευρό του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο φροντίζει να προστατεύει ακόμη και επιτιθέμενος σε εργαζομένους με χυδαίο μάλιστα τρόπο.

Αυτό ακριβώς είναι που έκανε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ. Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τα e-mail του Mr Novartis Κώστα Φρουζή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να σχολιάσει τις φιλικές όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σχέσεις τους, ο Ιάσων Φωτήλας «θόλωσε». Αντί απάντησης, προτίμησε να επιτεθεί στο Documento, χαρακτηρίζοντάς το «φυλλάδα που τυπώνεται στα υπόγεια του Μαξίμου». 


Ο θρασύς κ. Φωτήλας, μπορεί να υποδύεται το μαντρόσκυλο του κ. Μητσοτάκη, καλό είναι όμως να θυμάται ότι ο δημοσιογράφος είναι το μαντρόσκυλο της κοινωνίας και ως τέτοιο οφείλει να λειτουργεί. Αρέσει δεν αρέσει στον αχαιό βουλευτή, ο αρχηγός του είχε πάρε-δώσε με τον Κώστα Φρουζή. Τούτο δεν είναι απαραιτήτως μεμπτό, όμως ο κ. Φωτήλας δεν έχει απ’ ό,τι φαίνεται τη στοιχειώδη (πολιτική) αντίληψη ώστε να το καταλάβει.

Με την επίθεσή του στην εφημερίδα Documento και κατ’ επέκταση στους δεκάδες εργαζόμενους σ’ αυτήν, το μόνο που καταφέρνει είναι να λερώσει τον πρόεδρο του κόμματός του με τον λεκέ του «υπόπτου». Το αν αυτό ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, είναι δικό τους θέμα. Οι ανοίκειες επιθέσεις όμως σε δημοσιογράφους που παλεύουν νυχθημερόν για το ρεπορτάζ έχουν όριο. Ας αντιληφθεί ο κ. Φωτήλας ότι ο αρχηγός του, το κόμμα του και ο ίδιος ως εκπρόσωπός του, οφείλουν να δίνουν απαντήσεις. Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν καλώς. Όχι όμως να κάνει και ο Ιάσων Φωτήλας μαθήματα ηθικής εξαπολύοντας ύβρεις και λάσπη εναντίον εργαζομένων.

Το γεγονός τώρα ότι στον ΣΚΑΪ διέκοπταν για να σημειώσουν ότι επιχειρείται από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ και ρωτούσε για τις σχέσεις Μητσοτάκη – Φρουζή, αλλαγή ατζέντας, είναι ανάξιο σχολιασμού. Δυστυχώς το κανάλι του Φαλήρου λειτουργεί εσχάτως ως βήμα μετάδοσης των θέσεων της ΝΔ, μη διστάζοντας ακόμη και να προβάλει ψευδείς ειδήσεις

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

γεωργια

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

5862941

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…