Ποιος γνωστός γιατρός και μέλος της Επιτροπής οδεύει προς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ισχύει ακόμα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού... άλλο οι πολιτικοί και άλλο οι επιστήμονες και οι ειδικοί;

NewsRoom 12/02/2021 | 11:15

«Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους υπουργούς.

Αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο», δήλωνε παλιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να στοχοποιήσει και να «ποινικοποιήσει» κάθε ψήγμα κριτικής προς την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, βάζοντας μπροστά βέβαια τους ειδικούς. Η λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής... Οι ειδικοί-επιστήμονες αποφασίζουν και προτείνουν με αποκλειστικό κριτήριο τη δημόσια υγεία. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται «πολιτικά».

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που γνωστός γιατρός της επιτροπής των λοιμωξιολόγων πρόκειται να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία;

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είναι πλέον γνωστός στο πανελλήνιο μέσω των καθημερινών παρεμβάσεών του στα ΜΜΕ λόγω της πανδημίας, καθώς κατέχει την ιδιότητα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής του ΕΟΔΥ. 

Η Θεσσαλονίκη όμως τον ξέρει από πιο παλιά, καθώς, εκτός της ιατρικής του πορείας, έχει ασχοληθεί και με τα κοινά. Λίγοι θυμούνται πως το 2015, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχε δεχθεί να μπει στην τελευταία μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.

Όπως δημοσιεύει η  Καθημερινή στις επόμενες πάντως, δεν αποκλείεται να κατέλθει… κανονικά, διεκδικώντας την είσοδό του στη Βουλή, έχοντας πλέον ως όχημα και τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Λίγες μέρες νωρίτερα την ίδια «διαρροή», περί της συστράτευσης του Α. Εξαδάχτυλου με το κυβερνών κόμμα, είχε κάνει όλως τυχαίως και ένα από το πιο σκληρά φιλοκυβερνητικά μέσα με μεγάλη έφεση στην παρα-πληροφόρηση.