Ποιος έπαιξε (και έχασε) στο στοίχημα 70.000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων;

Καταγγελία της Ανοιχτής Πόλης για προσπάθεια συγκάλυψης από τη δημοτική αρχή - «Θα αποδοθούν ευθύνες», ξεκαθαρίζει η πλευρά του δημάρχου

online casino 4518190 1920

Στην αποκεντρωμένη διοίκηση προσφεύγει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη για το σκάνδαλο της απώλειας 70.000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων σε τυχερά παιχνίδια που έπαιξε άγνωστος που είχε πρόσβαση σε κονδύλια του Δήμου.

Η Ανοιχτή Πόλη, μάλιστα πρόκειται να προσφύγει σήμερα Παρασκευή στην αποκεντρωμένη διοίκηση με κύριο αίτημα να μην κλείσει ο προϋπολογισμός μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική αποτίμηση, παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει το οικονομικό έτος κατά το οποίο έγινε η παράβαση.

Συγκεκριμένα, οι ύποπτες κινήσεις αφορούν τραπεζικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο υπεξαιρέθηκαν περίπου 70.000 ευρώ. Μάλιστα, μετά την εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας κατά «αγνώστων», το λογιστικό γραφείο που συνέταξε τον Οικονομικό Απολογισμό του 2020, διαπίστωσε… επιστροφές και συγκεκριμένα μια αδικαιολόγητη μεταφορά ποσού μόλις 2.400 ευρώ, αλλά και κατάθεση στον κεντρικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής 32.500 ευρώ από… «άγνωστο καταθέτη»!

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επιβεβαίωσε πριν δύο ημέρες ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, τα 32.000 ευρώ επεστράφησαν από στοιχηματική εταιρεία με την διαδικασία του αντιπολογισμου και αποτελούν μέρος του ποσού είχε παιχτεί διαδικτυακά υπό τη μορφή στοιχημάτων. Βεβαίως το βασικό ερώτημα του γιατί (ή υπό ποια πίεση) μια στοιχηματική εταιρεία επιστρέφει, ή μεσολαβεί για την επιστροφή, ποσών που έχουν «χάσει» πελάτες της, παραμένει ανοιχτό.

Οι καταγγελίες της Ανοιχτής Πόλης ωστόσο, φτάνουν μέχρι και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο κατηγορεί για απόπειρα συγκάλυψης του προσώπου που κρύβεται πίσω από την απάτη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης τονίζεται ότι «η δικαστική διερεύνηση δεν έχει σήμερα προχωρήσει, ούτε ο κ. Μπακογιάννης έχει κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξή της και για τους λόγους της στασιμότητάς της», ενώ η επιστροφή των 32.000 ευρώ έγινε προκειμένου «να διαγραφεί αυθαίρετα ένα έλλειμμα που έχει ήδη παραδεχτεί, για να το μασκαρέψει με αλχημείες, με διευκολύνσεις “εξόφλησης δόσεων” και με μυστηριώδεις ευεργέτες σχολικών επιτροπών»

Μάλιστα, η Ανοιχτή Πόλη, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το «κουκούλωμα» της υπόθεσης φαίνεται να είναι διατεθειμένη να κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα, υποδεικνύοντας μάλιστα τα δύο πρόσωπα που είχαν τους κωδικούς για να κάνουν τέτοιες οικονομικές κινήσεις.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΓΓ του Δήμου Αθηναίων κ. Τσιατσιάμης διαμηνύει μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου Αθήνα984 ότι «εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν και σύντομα η δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει την έρευνα της και θα αποδοθούν ευθύνες».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…