Newsroom

Newsroom

Ποιος είναι ο Τούρκος κρεοπώλης που τους τάισε στο Survivor και έγινε viral με την κίνηση του

Καλεσμένος στο ελληνικό Survivor ήταν ο Τούρκος Νουσρέτ Γκιοκτσέ ή όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι «Salt Bae» (Μωρό του Αλατιού), ο οποίος έχει γίνει viral χάρη στη χαρακτηριστική κίνηση που ρίχνει το αλάτι.

59102fa01dc524e6128b4641

Οι παίκτες τον καλωσόρισαν και ρίχτηκαν στην μάχη προκειμένου να γευτούν τα φαγητά του με τον μοναδικό του τρόπο που εκείνος τα μαγειρεύει.

Μάλιστα οι παίκτες είχαν την ευκαιρία πριν τον αγώνα να δοκιμάσουν λίγο από από το κρέας που είχε φτιάξει και αστειεύτηκε δείχνοντάς τους την κίνηση που τον έκανε διάσημο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παρευρίσκομαι εδώ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσω να χορτάσω ανθρώπους που πεινάνε τόσο πολύ. Γι’ αυτό τον λόγο είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε.

Ο παρουσιαστής του είπε πως ο Κωνσταντίνος Βασάλος από τους Μαχητές είχε πανηγυρίσει με τη χαρακτηριστική του κίνηση μετά από ένα αγώνισμα, με τον Νουσρέτ να σχολιάζει σχετικά:

«Πάρα πολύς κόσμος το έχει κάνει αυτό και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οσο το δυνατόν θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Αρεσε σε όλους. Έχουν πανηγυρίσει στο ποδόσφαιρο αλλά και στο Survivor. Και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά».

Ποιος είναι ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ

Ο Νουσρέτ έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 2017, όταν πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο όπου κόβει μία μπριζόλα και ρίχνει σε αυτή αλάτι από ψηλά σπάζοντας τον καρπό του.

Αυτή η τόσο μοναδική κίνηση τον έκανε να γίνει viral μέσα σε μόνο λίγες ώρες. Το συγκεκριμένο βίντεο, πλέον, το έχουν δει πάνω από 14,5 εκατ. άνθρωποι.

Γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Ο Νουσρέτ έγινε στα 14 του μαθητευόμενος κρεοπώλης και όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του δούλευε 18 ώρες την ημέρα.

Το 2009 έφυγε για την Αργεντινή, όπου για τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Αμερική. Ζήτησε να του εκδώσουν βίζα, άλλα δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος. Του αρνήθηκαν τέσσερις φορές.

Parçalarım Dedı. #saltbae #salt #saltlife steak tartar

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις

Το όνομά του, παρόλο αυτά, έχει υπάρξει σε εφημερίδες, ενώ έχει δημοσιεύσει μενού στους New York Times.

Τότε επέστρεψε στην Τουρκία και ήξερε πως ήθελε να ανοίξει ένα δικό του μέρος.

Ένας παλιός του φίλος ο Μιτάτ Ερντεμ ήταν ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε.

«Δώσε μου χρήματα και θα σου δώσω μια ταμειακή μηχανή που θα μετράς χρήματα», του είχε πει, μετά από περίπου έξι μήνες έγινε η επένδυση και του πλήρωσε το μερίδιό του.

«Εβλεπα το σήμα του καταστήματος κάθε βράδυ, καθώς περνούσα από την πόρτα. Προσευχόμουν και ήμουν ευγνώμων. Ακόμα είμαι», είχε πει σχετικά με το πώς ένιωσε για την επιτυχία του.

Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου του εστιατορίου ταξίδεψε ως το Ντουμπάι. Πλέον, είναι ιδιοκτήτης πέντε steakhouses και δύο μπεργκράδικων, ενώ στο επεισόδιο του Survivor μάθαμε πως θέλει πολύ να ανοίξει δύο εστιατόρια στην Ελλάδα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, η αυτοκρατορία εστιατορίων του αξίζει εκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Τα εστιατόρια του έχουν επισκεφθεί διάσημοι όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Μεζούτ Εζίλ αλλά και ο Αντώνης Ρέμος.



ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…