Newsroom

Newsroom

Ποιος είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Βίκτορ Σάντσεθ είναι ο αντικαταστάτης του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ποιες είναι όμως οι περγαμηνές του νέου τεχνικού των «ερυθρολεύκων»;

576bdba41dc524ad4c8b4b98

Ο ισπανός προπονητής, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αυστρία ώστε το απόγευμα της Πέμπτης να προπονήσει για πρώτη φορά τη νέα ομάδα του, ήταν μέχρι σήμερα προπονητής της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία κατετάγη 15η στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ως επιτυχία μάλιστα του πιστώνεται το γεγονός ότι όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, τον Απρίλιο του 2015 εκείνη βρισκόταν με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία, αλλά κατάφερε τελικά να μείνει στην κατηγορία.

Η επιτυχημένη παρουσία του Βίκτορ Σάντσεθ στον πάγκο της Ντέπορ δεν ήταν πάντως ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τον επέλεξε ο Ολυμπιακός. Κι αυτό διότι ο Ισπανός είναι άριστος γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, αφού έχει υπάρξει βοηθός προπονητή του Μίτσελ όταν εκείνος προπονούσε τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ έχει περάσει ως ποδοσφαιριστής της σεζόν 2006-2007 και από τον Παναθηναϊκό.

Εκτός της Λα Κορούνια και του Ολυμπιακού ο Βίκτορ ήταν βασικότατο στέλεχος του τεχνικού επιτελείου της Σεβίλλης (από 7 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και 14 Ιανουαρίου 2013) ως άμεσος συνεργάτης του πρώτου τεχνικού, και νωρίτερα, από τις 22 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2011 στη Χετάφε.