Newsroom

Newsroom

Ποιος είναι ο δήμαρχος της Άγκυρας που θέλει τουρκικά όλα τα ελληνικά νησιά

Ο Ιμπραήμ Μελίχ Γκιουκτσέκ είναι δήμαρχος της Άγκυρας, φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται παντελώς ανιστόρητος και συνωμοσιολόγος.

57f2797c1dc52442558b45a0

Είναι επίσης ο άνθρωπος που πήρε τη σκυτάλη από τον τούρκο Πρόεδρο ο οποίος αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης και ξεκίνησε μέσω twitter μια τη δική του προπαγάνδα, προσπαθώντας να «ενημερώσει» τους ακολούθους του ότι τα ελληνικά νησιά (ακόμη και η Εύβοια ή τα Κύθηρα) ήταν τουρκικά και παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923.


«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάνη νίκη…», σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας. Είναι βεβαίως γνωστό ότι με τη συνθήκη της Λωζάνης προσδιορίστηκαν και οριστικοποιήθηκαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, η οποία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, πήρε τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία και την περιοχή της Σμύρνης και βεβαίως παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Η άγνοια του δημάρχου βέβαια είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα, αφού ο ίδιος άνθρωπος έχει υποστηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν που ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου έχει στη διάθεση του τζίνι και μέσω αυτών καταφέρνει να «σκλαβώνει ανθρώπους»! Καλά διαβάσατε. Ο Γκιουκτσέκ σε συνέντευξή του στο CNN Türk ερωτηθείς από τον δημοσιογράφος πώς μπορεί ο Γκιουλέν να ελέγχει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων απάντησε «με τζίνι». «Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά το κάνει με μια περίεργη μέθοδο» πρόσθεσε για να καταλήξει: «είναι προφανές ότι πολλοί άνθρωποι σκλαβώθηκαν και μετά σώθηκαν. Έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…