Ποιός είναι ο αναλώσιμος

Ποιός είναι ο αναλώσιμος, o Άδωνις ή ο Κυριάκος;

4724538

Η οικονομική κρίση του 2008 και η συνακόλουθη πολιτική χρεοκοπία του δικομματικού σκηνικού που χρεοκόπησε τη χώρα ήταν η “μαμή” που έφερε στο πολιτικό προσκήνιο τυχοδιώκτες παρακμιακούς σαλτιμπάγκους που μεταπήδησαν από τα τηλεπαράθυρα στην πολιτική ζωή. Είτε πρόκειται για περιθωριακούς απόβλητους δημοσιογράφους της δεξιάς πολυκατοικίας, είτε για τηλεπερσόνες που μεταξύ τυρού και αχλαδίου προπαγάνδιζαν ακροδεξιές αντικομμουνιστικές θέσεις και προωθούσαν αντισημιτικές μπουρδολογίες συνωμοσίας “ντυμένες” με αρκετή δόση αρχαιολαγνείας ή για εγνωσμένου “κύρους” θαυμαστές και ιδεολογικούς εκφραστές της χούντας των συνταγματαρχών στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, είτε ακόμα για έκπτωτους “διαπλεκόμενους και προδότες” πολιτικούς της ΝΔ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη.

Ήταν η εποχή που το αυγό του φιδιού που επωάζετο για χρόνια μετά τον εμφύλιο στην ζεστή αγκαλιά της κρατικής και παρακρατικής δεξιάς θα γεννούσε την αυτονομημένη ναζιστική χρυσή αυγή. Ο φόβος της ανόδου της ριζοσπαστικής αριστεράς ως αποτέλεσμα της κρίσης και η αποκοπή ενός μέρους του ακροδεξιού εκλογικού σώματος από την παραδοσιακή κοίτη της δεξιάς είχε ως αποτέλεσμα τρείς κομβικές επιλογές για την ηγεσία της ΝΔ:

1. Τη “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” (*). Τη δίωξη της χρυσής αυγής μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εφ’ όσον δεν κατάφεραν να φέρουν στον “ίσιο δρόμο” τη ναζιστική οργάνωση. Απέτυχαν οι προσπάθειες για “μια σοβαρή χρυσή αυγή” που έλεγε ο γνωστός Μπάμπης του ΣΚΑΪ, όπως απέτυχαν και οι “δοσοληψίες” του τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά που έφεραν στο φως οι κασέτες του Κασιδιάρη….

2. Την μετατόπιση της ΝΔ στο ακροδεξιό φάσμα της πολιτικής ζωής υιοθετώντας έναν ρατσιστικό, εθνικιστικό, αντιμεταναστευτικό πολιτικό λόγο, χαρακτηριστικό της ιδεολογικής συγκρότησης του “επανακάμψαντος” από τη ναφθαλίνη της δεξιάς τέως “διαπλεκόμενου και προδότη της παράταξης” – κατά τον μπαμπά Μητσοτάκη – Αντώνη Σαμαρά. Στόχος το ακροδεξιό ακροατήριο.

3. Την κυριαρχία των ακροδεξιών “μουσαφίρηδων” του πρώην ΛΑΟΣ στον πολιτικό λόγο της πάλαι ποτέ αστικής κοινοβουλευτικής και “καθωσπρέπει” ΝΔ των Καραμανλήδων. Στόχος η άμεση επάνοδος των ακροδεξιών ψηφοφόρων στο “μαντρί” ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος του αριστερού “λύκου” για τα συμφέροντα της κυρίαρχης μεγαλοαστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων.

Και ω του θαύματος τους προέκυψε “για πρώτη φορά Αριστερά” που τους κατσικώθηκε σαν “αρμένικη βίζιτα” για 4,5 χρόνια, κλπ., κλπ….

Αντέχεται τόσα χρόνια “ανομβρία”; Δεν αντέχεται!!! Δεν αντέχεται ακόμα και με το δεδομένο ότι οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου ήταν δεμένοι χειροπόδαρα στα γρανάζια του νέου μνημονίου και της επιτροπείας της ευρωζώνης. Δεν αντέχεται ακόμα κι αν ποτέ δεν ευαγγελίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναστατική ανατροπή των κοινωνικο – οικονομικών σχέσεων και κινήθηκε στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Με αυταπάτες μεν, σε αυτό το πλαίσιο δε. Δεν αντέχεται να πληρώνουν οι καναλάρχες, να αποκαλύπτονται σκάνδαλα διαπλοκής και λίστες φοροδιαφυγής μεγαλόσχημων σε φορολογικούς παραδείσους, να αμφισβητούνται οι εθνικοί εργολάβοι, να μένουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής οι πατροπαράδοτες πολιτικές οικογένειες των “σωτήρων του έθνους”, να χάνουν την “επαφή” με τους θώκους της εξουσίας οι καλοταϊσμένοι δημοσιογραφικοί τσανακογλύφτες πινγκ-πονγκ μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν… Δεν αντέχεται και από ψυχολογικής απόψεως δηλαδή, να συνομιλούν με … “κατσαπλιάδες” εκ Μαξίμου ορμώμενων…..

Και επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, των φρονίμων τα παιδιά “μαγείρευαν” όλα αυτά τα 4,5 χρόνια. Πλούσιο το μενού της “εθνικής υμών παρατάξεως” και των ξεπουπουλισμένων “σοσιαλιστών” συνοδοιπόρων τους. Τυμβωρυχία, κασέτες, fake news, παραπληροφόρηση, εθνοκαπηλεία, θρησκοκαπηλεία, κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, δολοφονία χαρακτήρων, κ.ά. γκεμπελικής εμπνεύσεως “τεχνουργήματα”.  

Και μας προέκυψε Μητσοτάκης ο νεότερος. Ο μέγας ηγέτης με πρώτη επικοινωνιακή μούρη τον αντιπρόεδρο της … “καρδιάς” μας, μακεδονομάχο και επόμενο τουρκοφάγο πολιορκητή της Βασιλεύουσας, νανογυλεκοφορεμένο Άδωνι και λάτρη της κρυπτείας!!! Μη γελάτε κύριοι, που έλεγε και ο Κυριάκος ως έξι μηνών…. πολιτικός κρατούμενος…

“Πώς είναι δυνατόν η καραμανλική αστική κοινοβουλευτική κεντροδεξιά να εκπροσωπείται στο δημόσιο λόγο από τον Άδωνι; Θα τρίζουν τα κόκαλα του γενάρχη”. Η απάντηση που πήρα ήταν αποστωμοτική: “Μην ανησυχείς ξέρει ο Κυριάκος. Ο Άδωνις είναι για τη βρώμικη δουλειά, είναι αναλώσιμος…..”

Ποιός από τους δύο είναι αναλώσιμος δεν ξεκαθαρίστηκε ……            

ΥΓ (*) “Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” αναφέρεται στην Ιστορία ως η εκκαθάριση από τον Χίτλερ της ηγεσίας της δολοφονικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SA με επικεφαλής τον Ερνστ Ρεμ φίλο του Χίτλερ, καθ’ υπόδειξη της γερμανικής αστικής τάξης. Η SA δρούσε ως ένας από τους βραχίονες των ναζί, παράλληλα με τα SS.   

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…