Ποιος απείλησε τον Νίκο Μανιαδάκη;

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, δεύτερο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Τίτλοι ειδήσεων στις 12.30 μ.μ.

Γινόταν αναφορά στην άμεση εισαγγελική παρέμβαση, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την διερεύνηση των καταγγελιών, των τριών εισαγγελέων διαφθοράς, που αποκάλυψαν ότι ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, κύριος Νίκος Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι απειλήθηκε…

Έτσι ακριβώς ειπώθηκε η παραπάνω είδηση. «Ο κύριος Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι απειλήθηκε». Γενικά και αόριστα. «Απειλήθηκε.» Ο ακροατής των ειδήσεων έμενε με την απορία. Ποιος είναι αυτός που ισχυρίστηκε ο κύριος Μανιαδάκης ότι τον απείλησε;

Στο διαδίκτυο υπήρχε η απάντηση:
«Οι τρεις εισαγγελείς διαφθοράς αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με καταγγελίες του κυρίου Μανιαδάκη, που τότε ήταν προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας τον απείλησε, ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες.» Το δεύτερο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, όταν ανέφερε την είδηση δεν ανέφερε το όνομα του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ευυπόληπτος κύριος Γιάννης Στουρνάρας. Ένας πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας. Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, τέως υπουργός οικονομικών, τακτικό μέλος της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέως αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής τράπεζας, γενικός επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής του οικονομικού πανεπιστημίου και ολίγον σοσιαλιστής.
Θα μπορούσε ποτέ αυτό το βιογραφικό να απειλήσει προστατευόμενο μάρτυρα;

Στο κάτω – κάτω της γραφής ο κύριος Μανιαδάκης, άλλα έλεγε προχθές, άλλα έλεγε χθες, άλλα λέει σήμερα και πιθανώς αλλά θα λέει αύριο.

Στην ΕΡΤ εκτός από ηλίθιους μας θεωρούν και πανηλίθιους. Ξέρουμε ότι το σκάνδαλο Novarrtis είναι ενοχλητικό για την ΝΔ. Θέλησαν να προστατέψουν τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, λογοκρίνοντας την είδηση της καταγγελίας του κυρίου Μανιαδάκη. Χρησιμοποίησαν την αόριστη, φλου λέξη «απειλήθηκε».

Αντί να λογοκρίνουν στην ΕΡΤ την είδηση θα μπορούσαν να την «καταπιούν». Να μην την αναφέρουν καν. Θα ήταν λιγότερο εκτεθειμένοι. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια, ειδήσεις εμφανίζονται, ειδήσεις εξαφανίζονται, ψεύτικες ειδήσεις από εδώ, παραποιημένες ειδήσεις από εκεί.

 Έτσι πορεύεται η ΝΔ και τα media που την στηρίζουν. 

Η υπόθεση Novarrtis είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβουν δύο φυτρώνουν. Για κάθε είδηση που θα αποσιωπούν, θα εμφανίζεται ένα ρεπορτάζ από την Ελβετία. Μία είδηση από την Αμερική. Δεν μπορείς να θάψεις κάτι που υπάρχει.

Η ΕΡΤ «ξέχασε» να αναφέρει το όνομα του κυρίου Στουρνάρα.

Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας εξέχων στυλοβάτης του συστήματος. Ένα από τα σημαντικά κομμάτια του παζλ. Είναι το ίδιο το σύστημα.
Σε θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο πριν την χρεοκοπία της χώρας. Τότε δεν μιλούσε. Η μιλούσε χωρίς να λέει τίποτα. Ευχές και ευχολόγια. Άγευστες διαπιστώσεις. Όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, από την θέση του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, πάντα ήταν έτοιμος να αφήσει υπονοούμενα, να κάνει αρνητικές προβλέψεις για την οικονομική πολιτική της τότε κυβέρνησης. Και πάντα διαψευδόταν.

Ενας «αμερόληπτος» Δουρειος ίππος. 

Το σκάνδαλο Novartis είναι σκάνδαλο, αλλά συμμετείχαν μόνο γιατροί. Δεν συμμετείχαν πολιτικοί. Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν ότι ισχύει. 

Ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι γιατρός. Είναι τεχνοκράτης και πολιτικός. Υπεράνω υποψίας. Ένα τέλειο βιογραφικό. Δεν θα μπορούσε ποτέ να απειλήσει προστατευόμενο μάρτυρα. Τέτοιες ενέργειες τις κάνει ο υπόκοσμος, τα κατακάθια της κοινωνίας,τα λούμπεν στοιχεία, οι κατώτερες τάξεις.

Ποτέ δεν απειλούν προστατευόμενους μάρτυρες, τα λαμπρά βιογραφικά των διάσημων
πανεπιστημίων του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης
. Πότε δεν απειλούν ότι «θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες.» Αντίκειται στην αστική τους ευγένεια, στους καλούς τρόπους και στο savoir vivre. Το μόνο που σκέφτονται είναι το ανιδιοτελές καθήκον τους να μας κυβερνούν!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…