Newsroom

Newsroom

Ποιοί θα είναι οι αντιπρόεδροι της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ, τί δήλωσε η Γεροβασίλη

Υπερ των προτάσεων των άλλων κομμάτων για την κάλυψη των θέσεων των αντιπροέδρων της Βουλής πρότεινε ο Αλέξης Τσιπρας να…

syriza 112

Υπερ των προτάσεων των άλλων κομμάτων για την κάλυψη των θέσεων των αντιπροέδρων της Βουλής πρότεινε ο Αλέξης Τσιπρας να ταχθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πλην βεβαίως των προτάσεων της Χρυσης Αυγής.

Την ίδια ώρα, πρότεινε για τις θέσεις των αντιπροέδρων από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι: Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Βαρεμένος, ενώ η σειρά των αντιπροέδρων θα είναι επιλογή του πρωθυπουργού. Οι προτάσεις του αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν με μεγάλη πλειοψηφία. Πέραν αυτών υπήρξαν ακόμα πέντε υποψηφιότητες για τις συγκεκριμένες θέσεις, αυτές των Χαράς Καφαντάρη, Εύης Καρακώστα, Νίκου Συρμαλένιου, Δημήτρη Γάκη και Μουσταφά Μουσταφά. Γι’ αυτό στήθηκε κάλπη προκειμένου να εκλεγούν οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι, κάτι που κρίθηκε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος κατοχύρωσης της εκλογής.

Τονίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Κυριακή, με στόχο να εκλεγούν ο Γραμματέας της Κ.Ο. και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

Διαβάστε δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, προσερχόμενης στη Βουλή για την ορκωμοσία των βουλευτών:

«Ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, με την έννοια ότι έχουμε μπροστά μας ένα ουσιαστικό έργο, σε μία καθοριστική στιγμή για τη χώρα. Όπως θα εργαστεί η κυβέρνηση θα πρέπει και το Κοινοβούλιο, αντιστοίχως, να εργαστεί σκληρά. Νομίζω ότι έχει τελειώσει η περίοδος των προγραμματισμών, των σκέψεων, του μεγάλου κομματιού της διαπραγμάτευσης και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπήρξε «εξαιρετικά θετική η αποτίμηση με ενίσχυση της θέσης της χώρας μας».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…