Newsroom

Newsroom

Ποιοι πρέπει να ελέγξουν την κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών τους

Απο την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής να ελέγξουν την…

ktimatografisi

Απο την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους απο το Κτηματολόγιο και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Την ίδια ημέρα, λήγει η αντίστοιχη προθεσμία για τους ιδιοκτήτες σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Σάμο.

Πρόκειται για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ανάρτησης της κτηματογράφησης. Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν  και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Ηλεκτρονικά επίσης υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής Ανάρτηση στην ενότητα «Κτηματογράφηση» του portal. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

Σε ότι αφορά στο Γαλάτσι, τη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο, το Γραφείο Κτηματογράφησης που εξυπηρετεί τους τρεις Δήμους λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 -17.30 και επιπλέον κάθε Τετάρτη έως τις 19.30 στη διεύθυνση: Τιμ. Βάσσου 11-13, Πλατεία Μαβίλη (πρώην ΟΚΧΕ).

Για τους Δήμους όπου λήγει η προθεσμία οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Γραφείων Κτηματογράφησης είναι :

•           Πειραιάς: Κολοκοτρώνη 75-77, ισόγειο κατάστημα 9Α στο κτιριακό συγκρότημα Ραλλείου, ΤΚ 18535 Πειραιάς

•           Αγία Βαρβάρα- Περιστέρι: Εθνάρχου Μακαρίου 36, ΤΚ 12132 Περιστέρι

•           Αιγάλεω: Μιλτιάδου 4, ΤΚ 12243 Αιγάλεω

•           Σάμος: Δημοτική αγορά Σάμου, Πινδάρου 2 & Θ.Σοφούλη, ΤΚ 83100 Σάμος