ΑΧ

Αρης Χατζηστεφάνου

Ποιοί επιχειρούν να μετατρέψουν την υπόθεση Λιγνάδη σε «θεωρία συνομωσίας»

Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των συστημικών μέσων ενημέρωσης να θάψουν ολοκληρωτικά την υπόθεση παιδεραστίας, οι εξελίξεις αναγκάζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο να αλλάξει επικοινωνιακή γραμμή.

Qanon

Η νέα προσπάθεια, που ξεκίνησε από φιλο-νεοδημοκρατικά τρολ και περνά σε γνωστά ΜΜΕ, είναι να ταυτίσουν όποιον ζητά την απόδοση πολιτικών ευθυνών με τα μέλη του κινήματος συνομοσιολόγων QΑnon.

Το QΑnon το οποίο έκανε την εμφάνισή του επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ είναι μια ακροδεξιά ομάδα, με χαρακτηριστικά θρησκευτικής σέκτας, που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και ίσως ολόκληρος ο πλανήτης ελέγχονται από ένα δίκτυο παιδεραστών, οι οποίοι μάλιστα τρώνε τα παιδια που βιάζουν.

Η προσπάθεια σύνδεσης όσων ασκούν πολιτική κριτική στον Μητσοτάκη και τη Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ξεκίνησε από περιθωριακούς λογαριασμούς στο twitter αλλά συνεχίζεται από γνωστούς δημοσιολόγους και δημοσιογράφους της κυβερνητικής παράταξης. Μεταξύ άλλων ο Αρίστος Δοξιάδης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «το QΑnon της Ελλάδας έρχεται από αριστερά» ενώ ο Κώστας Γιαννακίδης του Protagon συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «το ελληνικο παράρτημα του QAnon».

Αμέσως δεκάδες λογαριασμοί, που εδώ και χρόνια αποτελούν την πρώτη ομάδα κρούσης της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισαν να χρησιμοποιούν το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_QAnon προσπαθώντας να ρίξουν λάσπη όχι μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σε όσους σχολιάζουν τις πολιτικές πτυχές της υπόθεσης.

Κανένας φυσικά δεν είχε ισχυριστεί ότι ο Μητσοτάκης ή η Μενδώνη μπορεί να εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε δίκτυα παιδεραστίας. Η ευθύνη τους είναι σαφώς πολιτική καθώς αρχικά διόρισαν σε κορυφαία θέση έναν άνθρωπο για τον οποίο υπήρχαν εδώ και δεκαετίες υπόνοιες παραβατικής συμπεριφοράς και στη συνέχεια επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση με τη βοήθεια κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Βούτυρο στο ψωμί των φιλο-νεοδημοκρατικών τρολ αποτέλεσε και ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτης του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μεταδώθηκε από το Mega και συνέδεε τον Λιγνάδη με ελληνικές ΜΚΟ που, όπως αναφέρθηκε, έστελναν ασυνόδευτους ανήλικους σε θεατρικά μαθήματα. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ενώ η ΜΚΟ Solidarity Now με ανακοίνωσή της διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σχέση. Παρόλα αυτά ορισμένα σχόλια συνομοσιολόγων (που θεωρούν ότι πίσω από όλες τις ΜΚΟ κρύβεται ο Σόρος, οι illuminati  κ.ο.κ) έδωσαν στα τρολ της ΝΔ την αφορμή που ζητούσαν για να βάλουν την ταμπέλα του «ψεκασμένου» σε όσους ασκούν πολιτική κριτική στην κυβέρνηση.

 

Η νέα προπαγανδιστική γραμμή έρχεται να προστεθεί σε τρείς τεχνικές που ξεκίνησαν από τρολ αλλά γρήγορα άρχισαν να αναπαράγονται από τη Μενδώνη αλλά και σχολιαστές όπως ο Πάσχος Μανδραβέλης: α) ότι κάποιοι δημοσιογράφοι, όπως η Έλενα Ακρίτα είχαν γράψει θετικές κριτικές για το καλλιτεχνικό έργο του Λιγνάδη β) ότι καλλιτέχνες που υποτίθεται ότι ανήκουν στην αριστερά είχαν φωτογραφηθεί με τον Λιγνάδη και γ) ότι καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά είχαν γίνει εναντίον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Δεν πρόκειται φυσικά να προσπαθήσουμε να αντικρούσουμε τέτοιου είδους γελοία επιχειρήματα (όσοι δεν καταλαβαίνουν γιατί ο διορισμός από τη ΝΔ ενός (ακόμη) παιδεραστή δεν συγκρίνεται ούτε αναιρείται από τα προηγούμενα, δεν πρόκειται να καταλάβουν ούτως η άλλως). Το γεγονός όμως ότι γνωστοί δημοσιογράφοι και υπουργοί έχουν φτάσει να αναπαράγουν τα καφενειακά σχόλια του Twitter αποτελεί ένδειξη πανικού (ενδεχομένως μάλιστα να φοβούνται νέο κύμα αποκαλύψεων με άγνωστες συνέπειες για την κυβέρνηση και για γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου).

Και εμάς μας αρέσει να είναι σε πανικό. Γιατί μεταξύ άλλων αποδεικνύουν και τα όρια της νοημοσύνης τους.

Πηγή: Infowar

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…