Newsroom

Newsroom

Ποιοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2017;

Τουλάχιστον στα 19,1 δισ. δολάρια μπαίνεις στη λίστα

5a2571f91dc5241d568b456e

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερος πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια «λίγων». Η άνιση κατανομή του πλούτου αποτυπώνεται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους για το 2017, που δημοσιεύεται στο περιοδικό forbes. 

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχτισαν την περιουσία τους χάρη στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, ενώ άλλοι διοικούν τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Μέσα σε αυτές βρίσκονται η ΙΚΕΑ, η Amazon, η Microsoft και τα ZARA. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιουσίες τους αθροιστικά ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύρια δολάρια.

1. Jeff Bezos

Ο Bezos είναι αυτοδημιούργητος. Ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του το 1994. Η διαδικτυακή αγορά βγήκε στον “αέρα” τρία χρόνια αργότερα και έκτοτε πουλάει τα πάντα από είδη μόδας, έως τεχνολογικά προϊόντα και φαγητό. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου(Black Friday) η περιουσία του έφτασε σχεδόν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

2. Bill Gates

Έχασε την πρωτιά από τη λίστα τον προηγούμενο Ιούλιο. Ο συνιδρυτής της Microsoft με τον Paul Allen, βρέθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας μέχρι το 2000. Ακόμη διατηρεί θέση στη διοίκηση αλλά δεν συμμετέχει σε καθημερινές συναλλαγές. Η συνολική του περιουσία φτάνει τα 89,5 δισ. δολάρια.

3. Warren Buffett

Ο 87χρονος αμερικανός επιχειρηματίας το 1969 είχε αγοράσει την Berkshire Hathaway την οποία μετέτρεψε σε ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο. H περιουσία του ανέρχεται σε 81,7 δισ. δολάρια.

4. Amancio Ortega

Ο 81 ετών ισπανός Amancio Ortega είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μόδας Inditex, στην οποία ανήκουν τα Zara, Massimo Dutti, Oysho και άλλες εταιρείες. Η αξία της περιουσίας του φτάνει τα 75.9 δισ. δολάρια.

5. Mark Zuckerberg

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δημιούργησε την δημοφιλή πλατφόρμα ως πρωτοετής και πριν σταματήσει το κολέγιο για να εργαστεί full-time στο project του. Πλέον, σε ηλικία 33 ετών, η περιουσία του ανέρχεται σε 72,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

6. Carlos Slim

Ο Carlos Slim σε ηλικία 77 ετών είναι ιδιοκτήτης μεγάλου αριθμού εταιρειών στο Μεξικό μέσω της μητρικής Grupo Carso. Επίσης, ελέγχει την America Movil, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Λατινική Αμερική και η περιουσία του ανέρχεται σε 63.5 δισ. δολάρια.

7. Bernard Arnault

Ο 68χρονος Bernard Arnault είναι ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες brands πολυτελείας. Ο Arnault αγόρασε την Christian Dior, όταν μπήκε στην εταιρεία. Το ύψος της περιουσίας του φτάνει τα 61,5 δολάρια.

8. Larry Ellison

Ο Larry Ellison μαζί με δύο συναδέλφους του από μία επιχείρηση ηλεκτρονικών, ίδρυσαν την δική τους εταιρεία προγραμματισμού, η οποία σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με τη CIA. Η εταιρεία είναι η γνωστή Oracle Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού μετά την Microsoft. Ο Ellison παραιτήθηκε από την θέση του CEO το 2014, ενώ σε ηλικία 73 ετών η περιουσία του αγγίζει τα 54 δισ. δολάρια.

9. Larry Page

Ο συνιδρυτής της Google, είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, εταιρείας που εξαγόρασε την Google, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 51.5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ηλικία 44 ετών.

10.Ingvar Kamprad

Ο Ingvar Kamprad ίδρυσε την IKEA σε ηλικία 17 ετών. Την δεκαετία του 1970 μετέφερε την εταιρεία εκτός Σουηδίας για να αποφύγει την φορολογία. Η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται σε 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλικία 91 ετών.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…