ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να εξωθούν κάποιον στο θάνατο;

«Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε 11 φορές ισόβια για τον Κουφοντίνα. Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να τον καταδικάσει σε θάνατο παρακάμπτοντας την δικαιοσύνη;»

κουφοντινας

Ο βαρυποινίτης δολοφόνος απαιτούσε με το έτσι θέλω άδεια. Αντιμετωπίζοντας όμως την άρνηση κάποιου σωφρονιστικού υπαλλήλου, αντέδρασε, δολοφονώντας με ύπουλο και στυγερό τρόπο τον υπάλληλο των φυλακών, που κατά την άποψη του στάθηκε εμπόδιο στην έξοδο του από τη φυλακή για κάποιες μέρες,  ώστε να δει όπως ισχυρίστηκε τη μάνα του.  

Ο βαρυποινίτης εκτελέστηκε με άγριο ξυλοδαρμό από κάποιους  εξοργισμένους συγκρατουμένους. Έχουμε στην περίπτωση αυτή παράκαμψη της δικαιοσύνης και εφαρμογή της αυτοδικίας που ίσως μπορεί να δικαιολογηθεί σαν αποτέλεσμα της αγανάκτησης των συγκρατουμένων από την άδικη δολοφονία ενός υπαλλήλου που καθήκον του ήταν  να εμποδίσει την  χωρίς άδεια  έξοδο του βαρυποινίτη από τη φυλακή.

    
 Η περίπτωση  όμως του Κουφοντίνα είναι τελείως διαφορετική. Καταδικάστηκε11 φορές ισόβια για 11 δολοφονίες που όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν έγιναν από εγκληματική διαστροφή αλλά με κίνητρο τις  πολιτικές του θέσεις. Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε 11 φορές ισόβια διότι θεωρείται ότι δολοφόνησε 11 ανθρώπους που  κατά τη συνείδησή του ήταν υποχρεωμένος να το κάνει  γιατί πίστευε – πολύ κακώς – ότι ήταν η μόνη λύση για να βελτιωθεί η δομή του συστήματος που ελέγχει τις ζωές των ανθρώπων και καταπιέζει για χάρη των δυνατών τους αδυνάτους. Είναι όμως μεγάλη αυτή η ειδοποιός διαφορά σκέψης σε σχέση με τον τρόπο που σκέφτεται ένας κοινός δολοφόνος. 

Ο Κουφοντίνας εξέτισε ήδη 16 χρόνια στην αρχή μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και  μετά  σε αγροτικές φυλακές. Στη συνέχεια η  πολιτεία του έδωσε το δικαίωμα κάποιων αδειών κάθε τόσο, που ποτέ δεν παραβίασεΜετά  όμως την κυβερνητική αλλαγή το 2019 , με μια εκδικητική  διάθεση βασανισμού και εξώθησης του στα όρια της ψυχικής  του αντοχής, όλα τα νόμιμα δικαιώματα-( άδειες εξόδου παραμονή σε αγροτικές φυλακές)- του κρατουμένου παραβιάστηκαν. Ακόμη και η παραμονή του στο κελί του Κορυδαλλού.

Ο Κουφοντίνας προτιμώντας το θάνατο από την μεταφορά   στις φυλακές του Δομοκού, άρχισε εδώ και 51 μέρες  να κάνει απεργία πείνας για  να επιτύχει έτσι να συνεχίσει την ποινή του στο χώρο πού είχε εξαρχής αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη για τον  εγκλεισμό του. Η κυβέρνησή, όμως, αφήνοντας την απεργία πείνας του να παρατείνεται πέρα από τα βιολογικώς αποδεκτά όρια, τον καταδικάζει ουσιαστικά σε θάνατο. 

Όποιο προσωπικό δράμα και αν βαραίνει την ψυχή  από τον πόνο που  προκάλεσαν οι δολοφονίες,    είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε την ποινή στην οποία τον καταδίκασε η δικαιοσύνη. Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε 11 φορές ισόβια για τον Κουφοντίνα.  Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να τον καταδικάσει σε θάνατο παρακάμπτοντας την δικαιοσύνη; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…