Ποιοί δικαιούνται το φιλοδώρημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Από την 1η Σεπτεμβρίου και πιλοτικά για έξι μήνες ξεκινά η χορήγηση του… φιλοδωρήματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τα κριτήρια…

vroutsis 2

Από την 1η Σεπτεμβρίου και πιλοτικά για έξι μήνες ξεκινά η χορήγηση του… φιλοδωρήματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τα κριτήρια με τα οποία θα δίνεται θα σχετίζονται τόσο με το εισόδημα όσο και με την ακίνητη περιουσία.

Αρχικός κυβερνητικός στόχος είναι η υλοποίησή του σε 13 δήμους, έναν για κάθε περιφέρεια. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο το οποίο έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ κι ως το «ιλιγγιώδες» ποσό των 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά κι ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ. Για οικογένειες ανέργων οι οποίες έχουν ενήλικα παιδιά η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ενήλικα παιδιά κι ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας, θα είναι 90.000 ευρώ για την ακίνητη περιουσία και θα αυξάνεται αυτό το ποσό κατά 15.000 ευρώ ανά άτομο. Για παράδειγμα, για οικογένεια δύο ατόμων θα είναι 105.000 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 120.000 ευρώ και για οικογένεια με δύο παιδιά 130.000 ευρώ.

«Μέχρι τέλους του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», δήλωσε στο «MEGA» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη φιλανθρωπία του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας!

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…