Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την παραίτηση της Τρέμη από την ΕΣΗΕΑ;

Μαθαίνουμε πως έχουν βάλει “δετούς και λυμένους” για να εμποδιστεί η έκδοση απόφασης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη δίωξη εναντίον των “9″ δημοσιογράφων της TV που παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παραβίασης δεοντολογίας την εβδομάδα προ του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το ΟΧΙ το Καλοκαίρι του 2015.

NewsRoom 30/03/2016 | 19:40

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο που διέξαγε αναλυτική έρευνα των όσων ακούστηκαν και προβλήθηκαν εκείνη την κρίσιμη εβδομάδα, είχε στα χέρια του εκτός από το υλικό των δελτίων και ενημερωτικών εκπομπών, περί τις 300 επώνυμες καταγγελίες πολιτών.

Όπως θα θυμάστε ήταν η περίοδος που χιλιάδες κόσμου έβγαιναν από το μετρό του Συντάγματος με το σύνθημα “Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι” στο στόμα τους.

Οι “9″ δημοσιογράφοι θυμίζουμε είναι οι: Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη και Μαρία Σαράφογλου από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Νίκος Κονιτόπουλος(αρχισυντάκτης της εκπομπής Μπογδάνου) και Δημήτρης Οικονόμου από τον ΣΚΑΙ.

Και ενώ οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, τόσο η έρευνα όσο και οι καταθέσεις κατηγορούμενων και μαρτύρων, στο Πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται σφοδρή μάχη για να μην ληφθεί απόφαση!

Τη μάχη δίνει η πρόεδρος του πειθαρχικού Α. Γυπάκη η οποία υποστηρίζει πως ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να λέει τις πολιτικές του προτιμήσεις στον αέρα και αυτό δεν είναι προπαγάνδα, όπως επίσης ότι θα είναι λογοκρισία αν ληφθεί απόφαση για αυτό το ζήτημα. Ως πρόεδρος του Πειθαρχικού ανέβαλλε για μια ακόμη φορά τη συζήτηση χθες Τρίτη.

Ο φάκελος ωστόσο της υπόθεσης είναι ογκωδέστατος. Η πρόεδρος του πειθαρχικού και όσοι βρίσκονται πίσω της, δεν μπορούν να διαψεύσουν τα αδιάσειστα στοιχεία.