Ποινική δίωξη στο Μένιο Φουρθιώτη για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr τον Απρίλιο του 2021, για την οποία η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε με καθυστέρηση δύο μηνών τη Δικαιοσύνη

175665543 3785839488137718 7698041628146959362 n

Νέα ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, αυτή τη φορά για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Συγκεκριμένη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε ποινική δίωξη στον υπόδικο παρουσιαστή της «trash» τηλεόρασης και συνομιλητή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr τον Απρίλιο του 2021, για την οποία η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε με καθυστέρηση δύο μηνών τη Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων είχε ενημερωθεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2021 για την πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη, ωστόσο αποφάσισε να ενημερώσει τη Δικαιοσύνη μετά από δύο μήνες και ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης βρισκόταν ήδη στο «μάτι του κυκλώνα».

Την περίοδο εκείνη ήταν η τρίτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη από την Εισαγγελία. Είχε προηγηθεί η καταγγελία του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη, καθώς επίσης και αναφορά της ΕΣΗΕΑ για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα Φουρθιώτη. Στη συνέχεια η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Η πλαστή ταυτότητα που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης

To documentonews.gr είχε δημοσιοποιήσει την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Μένιος Φουρθιώτης (και με την οποία ζητούσε διαπιστεύσεις) για την οποία είχε ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021. Για το λόγο αυτό άλλωστε στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 είχε υπάρξει στην ημερήσια διάταξη της ΕΣΗΕΑ, «ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη». Ωστόσο το τότε ΔΣ της Ένωσης περιορίστηκε απλά στο να εξουσιοδοτήσει τη νομική σύμβουλο Χρύσα Σαλαβράκου, να χειριστεί νομικά την υπόθεση σε συνεργασία με τα υπουργεία και τους νομικούς συμβούλους του κυρίου Φουρθιώτη, αντί να στείλει απευθείας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Την καθυστερημένη αντίδραση του σωματείου είχε αναγνωρίσει μάλιστα το τότε ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει όταν έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών» για την πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη.

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Τριάντης

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ